Zápasy 18. 10. 2022, Kamila Stříteská

O vítězi rozhodovaly nájezdy, vyrovnaná partie dopadla lépe pro Dynamo

Litvínov sehrál s Dynamem velmi vyrovnanou partii, ve které se diváci na litvínovském zimní stadionu dočkali branky až v samostatných nájezdech. O vítězi rozhodla až 8. série, kdy Tomka překonal Tomáš Zohorna.

12. kolo, 18.10.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
0 1sn
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:0 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    27:30
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3028

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: rozh. náj. Zohorna

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Hradil – Svoboda, Rampír

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel, Strejček, Zeman – Hlava, Sukeľ, Š. Stránský – Straka, Estephan, Zdráhal – Kudrna, Gut, Berka – Zygmunt, Helt, Havelk

  • Sestava hostů

    Frodl – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, Hrádek – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban


Reportáž

Dynamo bylo při chuti a už v prvních minutách zamklo soupeře v obranném pásmu a hledalo recept na litvínovského brankáře. K dispozici jim 3 minuty po úvodním vhazování byla pětiminutová přesilová hra. V početní převaze se po krásném pasu dostal kotouč na pravý kruh k Radilovi, ale promeškal ideální dobu ke střele a s jeho pokusem si tak Tomek poradil. Posléze se o slovo přihlásil Říčka střelou z ostrého úhlu, ale brankář Vervy si připsal další úspěšný zákrok. V přesilovce se hostům příliš nedařilo, čehož využil Šimon Stránský, když se rozjel sám na pardubickou klec a mířil mezi Frodlovy betony, kotouč sice hostujícímu brankáři prošel, ale o milimetry minul brankovou čáru. 

Ve 12. minutě se Litvínovští dostali do další příležitosti, kdy Frodla prověřil tvrdou ránu Pawel Zygmunt. O dorážku se ještě postaral Havelka, ale ani on nedokázal uklidit kotouč do sítě. Po šanci chemiků chyboval Jaks, který obdaroval Kousala pukem, ten udělal pár solidních kliček, ale ke štěstí Litvínova nebyl v koncovce úspěšný. S kotoučem pracovaly oba celky, ale brankáři na obou stranách předváděli výborný výkon a bylo těžké se prosadit. Až ve 20. minutě měla Verva obrovskou šanci, když se Frodl po nahození špatně domluvil se svým kolegou a puku se zmocnil kapitán Petr Straka, který mohl zakončovat ve slotu. První třetina byla bezbranková a do kabin se odcházelo za stejného stavu, za kterého se vcházelo na ledovou plochu.

Ve 23. minutě získali domácí přesilovou hru, ve které se snažil prosadit Šimon Stránský, ale pardubický brankář byl přesný jako švýcarské hodinky. Po přesilovce se u hostujícího brankoviště objevil Janis Jaks, ale jeho bekhendové zakončení neprošlo za Frodlova záda. Vzápětí se zahájili akci dva na jednoho Paulovič s Poulíčkem, druhý jmenovaný se dostal do zakončení, ale ležícího Tomka nepřekonal. Následovala další akce perníkářů, když se na modré čáře zmocnil kotouče Kousal a řítil se na litvínovského gólmana. Zkusil to bekhendem, ale na Tomka si nepřišel. Litvínov byl přistižen s příliš mnoho hráči na ledě a Dynamo mělo další přesilovku. 

Tu už Pardubice sehrály mnohem lépe, ihned na začátku pálil Čerešňák, ale jeho střela skončila na holi Zohorny, který o kousek minul hostující klec. Poté pálil z levého kruhu Paulovič, Radil střelu tečoval a Zohorna se pokoušel o dorážku do prázdné brány, ale maskovaný muž domácích předvedl výtečný zákrok a podržel svůj tým. Litvínov se do vyložené šance nedokázal dostat, až v poslední minutě prostřední části pálil Kudrna z mezikruží, ale Frodovu klec netrefil.

Ve závěrečné dvacetiminutovce to z ostrého úhlu po buly zkoušel Petr Straka, ale kotouč pouze prohodil brankovištěm. Ve 44. minutě předvedl Frodl zákrok lapačkou, když se u pravé tyčky zjevil Jan Strejček. Po polovině třetí třetině se po prudkém pasu zmocnil kotouče Andrej Kudrna, po jeho neúspěšné trefě si za brankou Pardubic sebral puk Gut, který namířil do mezikruží Zilemu, jehož střela z první nenašla cestu do hostující svatyně. V 55. minutě získala Verva ještě početní výhodu. Otevřít skóre se pokoušel Zile dělovkou od modré čáry, ale jeho pokus byl zablokován bránícím hráčem Dynama. Ale ani další střelecké pokusy Frodla nepřekonaly. V posledních vteřinách mohl Litvínov ztratit bodový zisk, když se z pravého kruhu napřáhl Matýs, ale jeho bomba rozezvonila pouze brankovou konstrukci.Vyrovnané utkání a bezbrankové skóre dovedlo zápas do nastaveného pětiminutového prodloužení.

Pětiminutovku odstartovala šance hostů, když Tomáš Zohorna získal útočné pásmo, objel litvínovskou bránu a snažil se zakončil k tyči, což mu nakonec nevyšlo. Akci Pardubic vystřídal pokus na druhé straně, kdy se v brejku ocitl Patrik Demel, ale jeho nájezd gólman Dynama zneškodnil. V druhé polovině nastaveného času se na pravém křídle ocitl volný Poulíček, mohl zakončovat do prázdné brázdy, ale kotouč se mu odrazil od brusle. Gólu se na litvínovském zimním stadionu diváci nedočkali a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Až 8. série rozhodla o vítězství Pardubic, když se Tomáš Zohorna trefil pod horní tyč. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Vstup do utkání se nám nepovedl. Brzy jsme udělali faul a Pardubice získaly pětiminutovou přesilovku, ve které nás zamkly v pásmu. Byla to těžká pasáž, ale bylo dobré, že jsme ji zvládli ubránit. Tím byla první třetina hodně poznamenaná. Ve druhé třetině chodily Pardubice do rychlých protiútoků, nás se párkrát povedly nějaké šance, ale na obou stranách chytali výborně brankáři. Třetí třetina byla víceméně o tom, kdo dá gól, ten vyhraje. Naši hráči v zápase hodně dřeli. Pardubice mají silné mužstvo a nebylo to nic jednoduchého. Je škoda, že se nám v nastaveném prodloužení nepodařilo vstřelit gól, protože jsme ujeli. Byla to velká dřina, ale bohužel bereme jen bod.

 


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

První dvě třetiny jsme měli více ze hry. Je škoda, že jsme si nepomohli pětiminutovou přesilovkou, ve které jsme mohli jít do vedení. Ve třetí třetině nás Litvínov přestřílel i díky přesilovým hrách, které měl. Utkání bylo víceméně vyrovnané, jen se trochu trápíme v koncovce a nejdou nás přesilovky, na tom musíme zapracovat. Na druhou stranu jsme předvedli velice slušnou defenzivu, zvládli jsme výborně sehrát oslabení a Dominik Frodl byl skvělý.

 

Fanshop