Zápasy 20. 08. 2024, Redakce

Chemici po otočce v Liberci stále neporažení

HC VERVA Litvínov zvládl i třetí přípravné utkání vítězně. Na ledě tradičního rivala z Liberce vybojoval výhru 3:2. Foto: Bílí Tygři Liberec

PŘ3, 20.08.2024, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 0:2

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 5. Lantoši (Šimek), 13. Budík (Filippi, Lantoši)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Sukel' (McIsaac, Sandberg), 43. Sukel', 53. Hlava (Sukel')

  • Sestava domácích

    Kváča (Král) – Šimek, Budík, Ivan, Galvas, Dvořák, Krutil, Petrovický – Lantoši, Filippi, Faško-Rudáš – Pérez, Musil, Thomas – Ryšavý, Hujer, Klíma – Vlach, Petrovský, Zachar.

  • Sestava hostů

    Tomek (Zajíček) – Zeman, Baránek, Zile, McIsaac, Czuczman, Baláž, Kubíček – Hlava, Sukel', Sandberg – Pekař, Gut, Maštalířský – Jurčík, Jícha, Havelka – Čech, Havelka.


Reportáž

Utkání a jeho skóre otevřela přesilová hra domácího týmu, kterou v první vteřině páté minuty proměnil v úvodní branku domácí Lantoši. Chemici však velice rychle odpověděli, už v šesté minutě vyrovnával, a to rovněž v početní výhodě, kapitán našich barev Matúš Sukeľ. Přesto do kabin odcházeli do spokojenější domácí, když Vojtěch Budík využil přihrávku za obranu a vrátil Tygrům vedení.

Druhá třetina přinesla jiný obrázek hry. Hrálo se především v obranném pásmu Liberce, a to i při jeho početních výhodách. Gut s Pekařem zkoušeli na Kváču vyzrát individuálně, týmově to chemici pojali v další početní výhodě, kdy prakticky nepustili domácí z jejich třetiny. Litvínov byl odměněn zkraje třetí části, kdy opět Sukeľ vystihl rozehrávku Tygrů a bombou do horního růžku srovnal na 2:2. Obrat pak dokonal ve skvěle sehrané přesilové hře zakončující Nicolas Hlava.

Chemici si tak z ledu Liberce odvezli už třetí výhru z přípravných duelů.

Fanshop