Zápasy 13. 08. 2024, Redakce

Litvínov vykročil do přípravy pravou nohou. V nájezdech zdolal Karlovy Vary

60 minut základních hrací doby, prodloužení, nájezdy a výhra. Kompletní porci minut si chemici připsali hned v prvním přípravném utkání sezóny. A také zapsali úvodní výhru - 3:2 po samostatných nájezdech.

PŘ1, 13.08.2024, Cheb, Zimní stadion
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 40. Salsten (Sapoušek), 57. Jaks

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 20. Čajkovič (Pekař), 28. Pekař (Zajíček), rozh. náj. Pekař

  • Sestava domácích

    Frodl (Habal) – Reunanen, Moravec, Šalda, Jaks, Mamčics, Mikyska – Gríger, Ilomäki, Koffer, Jiskra, Salsten, Sapoušek, Kupčo, Černoch, Kružík, Redlich, Šír, Šik.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Tomek) – McIsaac, Gajdoš, Baláž, Zeman, Baránek, Beran, Kubíček – Pekař, Jícha, Čajkovič, Maštalířský, Jurčík, Havelka, Koblasa, Gut, Všetečka, Bednařík, Čech, Postl.


Reportáž

Litvínovští nastoupili do přípravy na novou sezónu ve zbrusu nových přípravných žlutých dresech.

Na chebském zimním stadionu, který je atypickým pro svou skleněnou krátkou stranou za jednou z branek, v úvodu zápasu hrály oba celky spíše na vyčkávanou a seznamovanou s pukem. Skóre se tak měnilo až v poslední vteřině prvního dějství, kdy se jako první z našeho týmu do kolonky střelců v nové sezóně zapsal Maxim Čajkovič. Ve druhé třetině se hra zrychlila a přibylo zajímavých momentů na obou koncích kluziště. Ve 28. minutě se luxusní nahrávkou na délku kluziště blýskl Šimon Zajíček, který přesně našel Matěje Pekaře a ten blafákem překonal Frodla v karlovarské brance. Chemici tak vedli 2:0.

Karlovarská Energie ale odmítla jít do kabin s dvoubrankovým mankem, a když konec druhé třetiny začala kouskovat vyloučení, využila toho ve svůj prospěch. Eirik Salsten snížil ze svého pohledu na 1:2 a vrátil Karlovarské zpět na dostřel. A ti se svého vyrovnání také dočkali. Bylo to v další početní nevýhodě chemiků a z repertoáru Janise Jakse, který se tak hned v prvním vzájemném střetnutí dokázal prosadit proti svému bývalému klubu.

I když se jednalo "pouze" o přípravu, v derby zkrátka nikdo prohrát nechtěl. A když chemici nevyužili přesilovky v prodloužení, dospělo utkání do samostatných nájezdů. V nich kraloval Šimon Zajíček, který chytil všechny čtyři nájezdy Karlových Varů, naopak na druhé straně byli úspěšnými Matějové Pekař a Maštalířský, a tak Verva zahájila přípravu vítězně v poměru 3:2 po nájezdech.

Fanshop