Odchovanec českobudějovické akadamie prošel na jihu Čech všemi mládežnickými kategoriemi, v šestnácti letech se přesunul do švédského Örebrö. Během pěti sezón v dorosteneckých a juniorských soutěžích se na tři zápasy podíval také do švédské nejvyšší ligy.

Odtud Vopelkova cesta pokračovala přes bratislavský Slovan a trenčínskou Duklu zpět do Česka, kde ve více než 250 zápasech oblékal dresy Hradce Králové, Mountfieldu, Znojma, Vítkovic, Zlína a rodných Českých Budějovic. „Lukáš Vopelka je zkušený hráč středního hokejového věku. Během své kariéry hrál v KHL, v SHL a má na kontě sedm sezón v extralize. Věříme, že jeho příchod zvedne konkurenci v útočných řadách,” říká generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

V minulé sezóně naskočil v dresu Motoru do 45 utkání včetně play off a nasbíral čtyři kanadské body (2+2). V Litvínově rozšíří útočné formace Karla Mlejnka, který tak bude mít nadcházející ročník k dispozici hned 15 útočníků. Věříme, že Lukáš je ve svém věku již hráčem se solidními zkušenostmi a v kombinaci se svým nasazením a energii, a neposlední řadě motivaci, bude velmi dobre zapadat do skladby týmu,” říká hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek. Lukáše bereme jako hráče na rozšíření kádru a pro zvýšení konkurence v nižších útočných formacích. Věříme v jeho univerzálnost a pracovitost,” dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Jared McIsaac, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Maxim Čajkovič, Michal Gut, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, David Kaše, Ondřej Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matěj Pekař, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Lukáš Vopelka, Pawel Zygmunt