Zápasy 22. 08. 2024, Redakce

První prohra v přípravě. Litvínov nedal gól a podlehl Karlovým Varům

Litvínovští hokejisté zapsali první porážku v přípravě, na domácím ledě podlehli Karlovým Varům v poměru 0:3.

PŘ4, 22.08.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
0 3
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 0:1
  • Vyloučení

    3:0
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 21. Procházka (Jiskra, Černoch), 28. Černoch (Jiskra, Procházka), 43. Ilomäki (Reunanen)

  • Rozhodčí

    Petružálek, Jiří Ondráček – Pěkný, Jiří Ondráček II.

  • Sestava domácích

    Tomek – Zeman, Baránek, McIsaac, Polášek, Baláž, Czuczman, Husinecký – Pekař, Gut, Berka – Sandberg, Sukel', Koblasa – Hlava, Jícha, Maštalířský – Havelka, Postl.

  • Sestava hostů

    Habal – Plutnar, Reunanen, Tureček, Moravec, Dorot, Mikyska – Kofroň, Ilomäki, Kern – Procházka, Černoch, Jiskra – Kružík, Sapoušek, Čihař – Koffer, Šír, Redlich.


Reportáž

Domácí v úvodu zápasu přežili přesilovku soupeře, a pak mohli sami udeřit. Berkovu šanci ale zlikvidoval hostující gólman Habal. První dvacetiminutovka gól nenabídla, hned zkraje druhého dějství se ovšem poprvé měnilo skóre.

V čase 20:44 Jiskra předal puk Ondřeji Procházkovi, který prostřelil gólmana Tomka, a hosté vedli. Srovnat mohl Sukel', ale po svém dravém úniku nedokázal zasunout kotouč mezi betony Habala.

Krátce nato se opět prosadili hosté, kteří po ose Procházka – Jiskra – Jiří Černoch dopravili puk do litvínovské klece. V závěru druhé třetiny opět ujížděl Sukel' na Habala, ale toho nepřekonal.

Definitivní tečku výsledku dodala Energie zkraje třetí části, kdy se Reunanen otočil s pukem, předal ho do míst, kde číhal Arttu Ilomäki a ten prudkou střelou pojistil vítězství Karlových Varů.

Litvínovští hokejisté tak poprvé v letní přípravě prohráli, nejbližší zápasová prověrka je čeká se švýcarským celkem Ambri-Piotta.

Fanshop