Zápasy 15. 08. 2024, Redakce

Litvínov zvládl i druhou prověrku, Bílé Tygry porazil rozdílem tří branek

Hokejisté Litvínova zvítězili i ve druhém přípravném utkání, na domácím ledě si poradili s Libercem v poměru 4:1. K výhře chemiků přispěli dvěma góly útočníci Matěj Pekař a Matúš Sukel'.

PŘ2, 15.08.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
4 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 1:0
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 9. Sukel' (Koblasa), 19. Sukel' (Sandberg), 40. Pekař (Hlava), 60. Pekař (Zile).

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 5. Ryšavý (Hujer)

  • Rozhodčí

    Petružálek, Zeliska – Hynek, Svoboda

  • Sestava domácích

    Tomek – Gajdoš, Polášek, McIsaac, Zile, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel', Koblasa – Čajkovič, D. Kaše, Hlava – Maštalířský, Gut, Pekař – Havelka, Jícha, Jurčík

  • Sestava hostů

    Král – Galvas, Ivan, Krutil, Budík, Aubrecht, Petrovický – Thomas, Musil, Flynn – Klíma, Hujer, Ryšavý – Zachar, Petrovský, Vlach – Faško-Rudáš, Gajda


Reportáž

Úvod zápasu patřil Liberci. Po levém křídle zavezl puk do útočné třetiny Adam Musil, který pak vystřelil před Tomkem, ale obrana Vervy zakročila. Skóre se na zimním stadionu Ivana Hlinky měnilo na konci páté minuty. Hned po vhazování se dostal k odraženému kotouči Martin Ryšavý a svou jedovkou poslal hosty do vedení. O čtyři minuty později bylo skóre opět vyrovnané, když Matúš Sukel' dorazil střelu Petra Koblasy za Krále.

V patnácté minutě Bílí Tygři špatně střídali a dostali dvě minuty. Verva sice přesilovou hru tentokráte nevyužila, ale netrvalo dlouho a stejně se jí povedlo skórovat. Už při rovnovážném počtu hráčů na ledě jeli dva na jednoho Litvínovští. Filip Sandberg pak puk poslal na pravou stranu pro Matúše Sukel'a a ten pohotovou střelou strhl vedení na stranu domácího celku.

V úvodu druhé třetiny měl dobrou možnost ke skórování Nicolas Hlava, kterému šikovně do prostoru mezi kruhy přihrál Josef Jícha, prvně jmenovaný ale nakonec pouze promáchl. Liberečtí dostali krátce nato výhodu delší přesilové hry, když byl na 2+2 minuty vyloučen Gajdoš za vysokou hůl, ale byli to právě domácí hráči, kteří si v oslabení vypracovali velkou šanci. Do samostatného úniku se hnal Josef Jícha, který ale tváři v tvář Královi neuspěl.

Na opačné straně se do solidní šance dostal Adam Musil, který napřáhl ke střele mezi kruhy, ale jeho pokus skončil na litvínovské obraně. Další početní výhoda Tygrů tak zůstala nevyužita. V závěru prostřední části hry Nicolas Hlava vysunul Matěje Pekaře, který dotlačil do liberecké klece puk i s brankářem Králem. Rozhodčí se krátce poradili a potvrdili regulérnost gólu – 3:1. Verva tak po čtyřiceti minutách měla v zádech dvoubrankový náskok.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Liberečtí velkou šancí, kterou měl Jakub Hujer. Ten si nabruslil až před Mateje Tomka a v jeho těsné blízkosti vystřelil. Na domácího brankáře však nevyzrál. Hned na to na druhé straně zblízka nadvakrát dorážel puk David Kaše, ale liberecký brankář nedopustil, aby Verva šla do vyššího náskoku. V polovině třetího dějství zakončoval z pravého kruhu Ondřej Jurčík, jenže jeho střela zamířila do lapačky Daniela Krále.

Poté to zase zkusili Liberečtí, Martin Faško-Rudáš stál před domácí klecí, ale kotouč z pravé strany k němu nezamířil a jen prolétl okolo brankoviště Litvínova. Solidní šanci měl v závěru Jakub Hujer, který po střele z levé strany rozduněl beton Mateje Tomka. Litvínovský útočník Matěj Pekař v posledních vteřinách utkání bekhendem od levého mantinelu poslal puk do prázdné liberecké klece a podtrhl vítězství chemiků v poměru 4:1.

Fanshop