Zápasy 16. 10. 2022, Daniel Tichý

Verva i přes výraznou střeleckou převahu nestačila na Plzeň

Hokejisté Vervy v dalším utkání zajížděli na led Plzně. V utkání se sice dostali do vedení po brance Demla, ale Plzeň dokázala utkání otočit a dokráčet si pro vítězství 4:3.

11. kolo, 16.10.2022, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    2:1, 1:1, 1:1
  • Střely na branku

    24:43
  • Vyloučení

    7:4
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4176

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 12. Schleiss (Rekonen, Kaňák), 20. Malát (Suchý, Mertl), 40. Kodýtek (Hrabík, Rekonen), 47. Dvořák (Kaňák, Budík).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Demel (Sukeľ, Stránský), 30. Gut (Freibergs, Zile), 51. Hlava (Stránský, Jaks)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

  • Rozhodčí

    Úlehla, Ondráček – Brejcha, Malý

  • Sestava domácích

    Svoboda -  Kaňák, Zámorský, Budík, Houdek, Kvasnička, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.

  • Sestava hostů

    Tomek – Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel (A), Strejček, Zeman – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Kudrna, Gut, Zdráhal (A) – Straka (C), Berka, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka.


Reportáž

Utkání začalo a do první lepší příležitosti se dostal domácí Suchý, ten se zleva natlačil až k tyči hostující svatyně, na zakončení to ale již nakonec nestačilo. Chvíli na to Berka objel branku, vybruslil si na pravý kruh a vypálil, muž s maskou Škody puk schoval do své lapačky. V osmé minutě utkání hosté propadli ve středním pásmu, Hrabík z levé strany předal v situaci dva na jednoho mezi kruhy Mertlovi, ten z první minul zařízení. V minutě jedenácté se Verva dostala do vedení. Patrik Demel si našel odražený kotouč pár kroků za modrou a přes doslova zástup hráčů před sebou zamířil přesně k pravé tyči. Jenže Litvínov se neradoval dlouho, uběhlo pouhých sedmačtyřicet vteřin a bylo vyrovnáno. Před Tomka se protáhl Jan Schleiss a zakončil přesně pod břevno. Vervě se poté naskytla dvojnásobná přesilovka, která trvala devětačtyřicet vteřin, ale hosté z ni nic nevytěžili. Ke konci třetiny orazítkoval hostující břevno Zámorský, a na druhé straně zahrozil Berka, ale branka nepadla. Devatenáct sekund před koncem první části dokázala Plzeň otočit skóre. Tomek neudržel pokus Blomstranda z pravého kruhu a dorážkou toto počínání potrestal Sebastián Malát - 2:1.

Na začátku druhé periody se Lang se trhl po pravé straně a zkusil to z kruhu, Tomek byl s betony na ledě včas. Plzeňští začali druhou část aktivněji a hrozili. Teč Houdka ale skončila vedle branky Tomka. Chvíli na to se Schleiss dostal k dorážce na levém kruhu, Tomek se stihl přemístit. V polovině utkání se Vervě naskytla možnost přesilové hry a bylo vyrovnáno. Svoboda neudržel v lapačce pobídku na teč od modré Zileho a s dorážkou přispěchal Michal Gut. Pro hosty přišla další přesilová hra a ke střele se dvakrát dostal Stránský, jenže bez úspěchu. Verva se dostala poté do tlaku a motala svého soupeře v útočném pásmu, ale místo branky přišel trest. Litvínov znovu nezvládl závěr třetiny a domácí se dostali podruhé v utkání do vedení. Tomek vyrazil pokus Hrabíka z pravého kruhu jen k Petru Kodýtkovi, který z první z vrcholu brankoviště rozvlnil síť - 3:2.

Ze startu třetí části přišla velká šance domácích. Dvořák zůstal sám mezi kruhy, avšak čtvrtý gól Plzně nepřidal, Tomek zakročil hřbetem lapačky. Tři minuty na to se domácí přece jen dočkali. Mladičký Adam Dvořák si krásně najel mezi obránce, dostal ideální pas od Kaňáka a následovalo svižné zakončení nad beton Tomka k pravé tyči. Hostům se naskytla další možnost přesilové hry a také dokázali snížit skóre. Na pravé straně mohutně napřáhl Stránský a na brankovišti ještě tečoval Nicolas Hlava a zadělal na drama. Vyrovnat poté mohl Strejček, na ose hřiště napálil odražený kotouč z první, Svoboda vyrazil hřbetem lapačky. Litvínov tlačil a snažil se o vyrovnání. Pět minut před koncem Zdráhal vlétl do pásma po pravé straně a vypálil z kruhu. Litvínov to zkusil v šesti, Domácí dopravili kotouč do opuštěné klece Vervy, leč sudí zapískal ofsajd - 4:3.

Sestřih

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Kořínek

„Vyrovnané utkání, takové hektické, obě mužstva ví o co hrají. Podařilo se nám otočit utkání. Poté jsme se nechali vyloučit, dostali jsme, ale na konci druhé třetiny se nám povedlo překlopit utkání opět na naší stranu. Po brance na 4:2 jsme si mysleli, že se hra zklidní, avšak hrálo se hodně nahoru dolů. Jsme strašně rádi za tři body, protože opravdu potřebujeme vyhrávat.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Nám ke třem bodům chyběla lépe zvládnutá oslabení na konci prvních dvou třetin. Nicméně nakonec si myslím, že utkání nerozhodly speciální týmy, kde byl stav 2:2, ale gól, který jsme inkasovali po chybě ve středním pásmu na 2:4. Snažili jsme se utkání ještě srovnat, nicméně už se nám to nepovedlo.“

Fanshop