Zápasy 14. 02. 2024, Redakce

Z divokého zápasu s Hradcem Králové berou chemici bod

Divoký zápas v rámci 44. kola nabídl hned 11 branek, Litvínov po skvělém comebacku bere bod. Utkání rozhodnul v prodloužení kárlovéhradceký obráce Jéremie Blain.

44. kolo, 14.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
5 6p
  • Třetiny

    1:1, 1:4, 3:0 – 0:1
  • Střely na branku

    50:34
  • Vyloučení

    5:8
  • Využití

    3:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3731

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Kika, Mrkva – Gerát, Klouček

  • Sestava domácích

    Tomek (27. Zajíček) – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Pařík – Freibergs, Ouellet-Blain, Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Miškář, Estephan – Pavlík, Klima, Jergl – Jasper, Lalancette, Eberle.


Reportáž

V opatrném začátku utkání měli opticky zprvu navrch hosté, což se změnilo při dvěma po sobě navazujícími přesilovými hrami. První ještě Verva nevyužila, v té druhé ale Janis Jaks propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě, a natáhl svou bodovou šňůru.


Jenže hosté dokázali skóre otočit. Nejprve 58 vteřin před první sirénou vypálil od modré čáry Blain a srovnal skóre utkání, následně už ve čtvrté minutě druhého dějství druhou branku Hradce vstřelil další zástupce cizinecké legie Mountieldu - Evan Jasper. Verva zkusila rozhodnutí na ledě zlomit trenérskou výzvou, která ale nebyla úspěšná. V následném oslabení navíc chemici provinili proti pravidlům a šli do tří. Výhodu o dva muže v poli Mountfield využil díky Okuliarovi. A stejná situace se opakovala o minutu později. Znovu šli domácí do tří a znovu do byl Okuliar, který znovu překonal Tomka. A aby pohrom nebylo na Severočechy málo, o necelé dvě minuty nato to už bylo o čtyři branky, když svou druhou v utkání vstřelil Jasper.

Domácí hráči ale nic nevzdali a dokázali, že i oni umí být v nabídnuté přesilové hře efektivní. A ještě do konce druhého dějství snížili díky povedené trefě kapitána Ondřeje Kašeho.

Chemici nicméně ukázali charakter a s nepříznivým výsledkem se snažili něco udělat. Nejprve snížil ve 42. minutě na 3:5 gólem z přesilovky Nicolas Hlava, o čtyři minuty dal Vervě šanci na body Liam Kirk - 4:5. Chemici z tlaku nepolevili a brzy bylo srovnáno - Zeman vypálil na Paříka, odražený kotouč si našel Nicolas Hlava a skvělou dorážkou dokonal litvínovský comeback.

Následovalo prodloužení, ve kterém byli úspěšnější hosté. Po sérii vyloučení vstřelil vítěznou branku Jéremie Blain.

Sestřih