Zápasy 25. 10. 2024, Štěpán Navrátil

Verva po bojovném výkonu padla. Hradec Králové vítězí 2:0

Ve 14. kole Tipsport extraligy vyrazila Verva na východ Čech, kde si to rozdala s Mountfieldem. I když se dlouho hrálo bez branek, do vedení odskočili domácí v polovině hrací doby. Brankář Šimon Zajíček předváděl skvělé výkony a držel naděje na body, jenže finální pojistku domácích přidal pět minut před koncem Batna.

14. kolo, 25.10.2024, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0
  • Střely na branku

    33:23
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 34. Dmowski (R. Pavlík), 56. Batna (Šťastný, Dmowski)

  • Průběh zápasu

    2:0

  • Rozhodčí

    Šindel, Květoň – Zíka, Šimánek

  • Sestava domácích

    Škorvánek (F. Novotný) – Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, Pavelka (C), Bučko, Pinkas – Perret (A), Tamáši, Jergl – R. Pavlík, Miškář, Šťastný – A. Novotný, Batna, Pour – P. Moravec, Bunnaman, Dmowski – Štohanzl

  • Sestava hostů

    Zajíček (M. Tomek) – Zile, Baránek, Polášek, McIsaac, Czuczman, Zeman, Gajdoš – Pekař, Sukeľ (C), Sandberg – Maštalířský, D. Kaše (A), O. Kaše (A) – Hlava, Gut, Koblasa – Jícha, Havelka


Reportáž

Foto: Stanislav Souček

Jako první se do dobré příležitosti dostali po necelých šesti minutách hry domácí. Radovan Pavlík nejprve sklepával po pasu Štohanzla do betonu Zajíčka, kde skončila i jeho další střela po kombinaci s Adamem Novotným. Štohanzl se probojoval do další příležitosti i o deset minuty později, kdy mohl využít zaváhání Vervy, jenže z dobré pozice jen minul.

V brance Litvínova se však nesmí zapomenout na vynikajícího Šimona Zajíčka, jenž o chvíli později v další dobré šanci Hradce Králové odmítnul zakončení Dmowskiho. Až v samotném závěru prvního dějství mohla Verva odskočit do vedení, unikajícího Matěje Maštalířského však na poslední chvíli zablokoval Pavelka hokejkou.

Po půlhodině hry v přesilovce domácích vytáhl Zajíček další skvělý zákrok, když si přes hradbu těl našel ránu od modré a zneškodnil ji rychlým švihem lapačky. Ve 34. minutě však poprvé kapituloval. Při nepřehledné situaci před brankovištěm hostů nejprve posouval do ohně Pavlík, a pak na jeho snažení navázal Ryan Dmowski, který uspěl ranou mezi betony.

Při šancích Hradce na startu třetí periody držel Zajíček naděje Vervy. Ke srovnání byl velice blízko Ondřej Kaše, jenž si odskočil na levém kruhu ke střele na přední tyč, jenže proti stál připravený gólman Škorvánek.

David Šťastný pět minut před sirénou upláchl obraně Vervy a bekhendovým zakončením zasáhl mezi betony Zajíčka jen tyčku, avšak k dorážce se rychle prodral Oskars Batna a rozhodl o finálním stavu utkání. Hradec Králové doma přehrál Litvínov 2:0.

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Tomáš Martinec

„Zápas byl vyrovnaný a my jsme vydřeli vítězství týmovým výkonem. V první třetině jsme měli příležitosti k tomu, abychom dali góly, ale nestalo se. Od druhé části se hra vyrovnala a bylo to nahoru dolů. Důležitý byl první gól, který se podařilo dát nám, ale Litvínov celý zápas ukazoval, že není náhodou nahoře v tabulce. Pořád byl nebezpečný, měl výborný pohyb a pro nás to nebyl jednoduchý zápas. Vážíme si tří bodů. Doufám, že budeme pokračovat v nastavené cestě.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Přijeli jsme s cílem přerušit čtyřzápasovou vítěznou sérii soupeře. Bohužel nám úplně nevyšla první třetina, ta byla z naší strany velmi špatná, podpořená čtyřmi minutami v oslabení za fauly mimo obranné pásmo. Od druhé části se obraz hry malinko změnil a utkání si mohl vzít kdokoli. Vzali si ho domácí a my jim k tomu gratulujeme. Jednou za rok nebo za dva se dá hrát na 0:0, ale tohle nebyl úplně ten zápas.“

Fanshop