Zápasy 20. 10. 2024, Lukáš Bolech

Verva veze z Třince bod, padla 2:3 po prodloužení

Litvínov měl skvělý začátek, hned v první minutě udeřil Matěj Pekař. Po vyrovnání domácích našli odpověď bratři Kašové. Velkou střeleckou převahu Ocelářů mazal perfektními zákroky Šimon Zajíček. Oceláři byli ale úspěšnější během hry tři na tři v prodloužení a zásluhou Mariána Adámka zůstal druhý bod v Třinci. Litvínov uzavřel první čtvrtinu zápasů základní části na první příčce.

13. kolo, 20.10.2024, Třinec, WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
3p 2
  • Třetiny

    1:2, 1:0, 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    49:19
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4740

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 10. Sikora (Teplý, Hudáček), 35. Teplý (Smith, J. Jeřábek) - 62. Adámek (Daňo, Sikora)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Pekař (Baránek, Sandberg), 18. D. Kaše (O. Kaše)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2 - 3:2

  • Rozhodčí

    Šír, Cabák – Hlavatý, Axman

  • Sestava domácích

    Kacetl (Mazanec) – J. Jeřábek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank – Daňo, Nestrašil (A), Cienciala – Hudáček, Sikora, Teplý – Kurovský, Vrána (C), Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – Addamo

  • Sestava hostů

    Zajíček (M. Tomek) – Baránek, Zile, McIsaac, Polášek, Zeman, Czuczman, Gajdoš – Sandberg, Sukeľ (C), Pekař – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Maštalířský – Koblasa, Gut, Hlava – Havelka, Jícha, Zygmunt


Reportáž

Litvínov otevřel skóre již po 27 vteřinách hry, což je v letošní sezóně nejrychleji vstřelená branka Vervy od úvodního buly. Gól to byl poněkud kuriózní. Marek Baránek nahazoval kotouč od modré čáry a Ondřej Kacetl neměl skrze clonícího Matěje Pekaře ideální výhled na střelu, kterou pouze reflexivním zákrokem vyrazil do plexiskla za brankou. Nahozený kotouč se však nečekaně odrazil zpět do brankoviště a od zad třineckého brankáře doputoval až za brankovou čáru. Autorem branky byl označen Matěj Pekař, který padající kotouč zasáhl těsně předtím, než se otřel o Kacetlova záda – 0:1. Následně si gólovou příležitost vypracovala čtvrtá formace, konkrétně hledal osamoceného Josefa Jíchu před brankou Pawel Zygmunt. Jícha ale pouze promáchl a kotouč skončil v rohu kluziště, odkud pramenila okamžitá reakce domácích. Do samostatného úniku se dostal Viliam Čacho, jehož akce ale ztroskotala na špatném zakončení, neboť netrefil branku. V 10. minutě domácí vyrovnali. Michal Teplý si zatáhl kotouč za branku chemiků a přesným pasem našel na levém kruhu Petra Sikoru, který střelou na bližší tyč do horního rohu propálil Šimona Zajíčka – 1:1. V 15. minutě našel Andrej Nestrašil před brankou nehlídaného Davida Ciencalu, který měl na holi jasný gól. Zajíček ale skvělým přesunem schoval tuto střelu do vlastní výstroje a odmítl otočení skóre ve prospěch Třince. Verva si vzala jednobrankové vedení zpět v 18. minutě, kdy předvedli velmi pohlednou akci bratři Kašové. Ondřej narýsoval naprosto přesnou nahrávku z úrovně levého kruhu pod sebe až k brankovišti, kam si najížděl bratr David, který kotouč přesně přizvedl přes Kacetlovy betony – 1:2.

Ve druhé třetině pokračoval Šimon Zajíček ve vynikajícím výkonu. Obrovskou šanci na vstřelení druhé branky sebral rychlým přesunem Petru Sikorovi, u kterého to nejprve vypadalo, že bude zakončovat do odkryté branky, jenže litvínovský mág jej ukázkově vyvedl z omylu. Velký tlak Ocelářů vyústil ve vyrovnávací branku ve 35. minutě. Michal Teplý se prodral až do brankoviště, kde nadvakrát procpal kotouč přes Zajíčka – 2:2. Na konci druhé periody si zahráli černožlutí první přesilovou hru, ale několik nebezpečných střel třetí branku nepřineslo. Nejaktivněji pálil Ondřej Kaše, jehož nejpřesnější pokus zastavilo břevno.

Třetí dvacetiminutovka se nesla v mírnějším tempu. Zajímavou šanci měl ve 47. minutě Michal Teplý, který zachytil chybnou rozehrávku chemiků a připravil si zakončení na bekhend, jeho pokus ale neputoval mezi tři tyče. Na druhé straně se pokoušel Kevin Czuczman netradičně nahrávat před branku odrazem o zadní mantinel, domácí Tomáš Kundrátek ale včas přečetl myšlenku kanadského obránce a nebezpečí zažehnal. Dvě minuty před koncem zamkli hokejisté Litvínova domácí tým v pásmu. Ondřej Kaše předal kotouč podél modré čáry Jaredu McIsaacovi, který jej posílal před branku Josefu Jíchovi, litvínovský forvard ale z bezprostřední blízkosti pouze promáchl. Po 60 minutách zůstal stav nerozhodný a vítěze tak muselo určit prodloužení.

Od úvodního buly nastaveného času držela kotouč trojice David Kaše, Ondřej Kaše, Jared McIsaac. Bez výraznější šance jej podržela a po minutě hry předala do režie čerstvé trojice Petr Koblasa, Matúš Sukeľ, Kevin Czuczman. Koblasa vybruslil s kotoučem až před Kacetla, kde se jej pokoušel překonat, ovšem marně. Kotouč z brankoviště vyvezl Petr Sikora, předal jej Marku Daňovi a ten vyslal naprosto osamoceného Mariána Adámka. Střela z mezikruží mezi beton a tyč znamenala druhý bod pro domácí celek – 3:2.

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Zdeněk Moták

„Nechci se rouhat, ale mám lehký pocit, že dnes jsme měli brát tři body, protože těch brankových příležitostí jsme měli spoustu a byly to vyložené brankové příležitosti, které jsme dnes neproměnili. Ale jsou i takové situace, kdy dostanete první gól odrazem od zadního mantinelu o brankáře. Jsem rád, že jsme se nepoložili za stavu 0:1, ani za nepříznivého stavu 1:2. Pořád jsme pracovali, pořád jsme dřeli a kéž je to takový předstupeň těch lepších výkonů. Musím hráčům poděkovat za obětavý, bojovný a bruslivý výkon, ač dnes nebereme tři body.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Pro nás to bylo dnes extrémně těžké utkání. Samozřejmě, trochu jsme tušili, že domácí touží a prahnou po vítězství, proto i ta první třetina vypadala tak, jak vypadala. Byli v ní jednoznačně lepší, ale my jsme šli do kabiny za vedení 2:1. Ve druhé třetině bylo pár momentů a pár střídání, kde byli opravdu velmi dobří na kotouči a my jsme byli jen v nějakém defenzivním postavení. Neukončovali jsme tu hru tak, jak bychom potřebovali a nedostávali jsme se z obranného pásma ven. Vyústěním byla branku na 2:2. Myslím si, že ve třetí třetině nemohlo nastolené tempo první poloviny zápasu pokračovat a my jsme tomu šli i více naproti. Jsme extrémně rádi za jeden bod, pod kterým má velký podpis Šimon Zajíček."

Fanshop