„Zápas jsem si moc užil. Myslím si, že jsme od začátku hráli velmi dobrý hokej a ve spoustě věcech jsme se od posledního zápasu zlepšili,“ nechal se po vysoké výhře slyšet kapitán týmu. „Byli jsme aktivní, hráli jsme na puku a Zajda vychytal nulu, takže super. Myslím si, že jak pro nás, tak i pro diváky parádní zápas,“ doplnil.

Matúš je velký bojovník, pracant, ale do nejvyšších příček elitních ostrostřelců se neřadí. O to sladší pro něho dosažení hattricku je. „Je to můj druhý hattrick v kariéře, takže to není úplně běžné a samozřejmě mě to moc potěšilo. Potěšilo mě, že jsem takto přispěl ke třem bodům,“ dodal pokorný tahoun týmu. Ihned však vyloučil nějaké myšlenky na oslavu tohoto počinu: „Čas na oslavy určitě není. V úterý hrajeme další zápas a musíme se na něj připravit.“

Vyjma první branky, při které dopravil kotouč za brankovou čáru o záda Dávida Hrenáka, mu připravili střelecké pozice spoluhráči: „Pod mé zbylé dvě branky se skvělou prací podepsali kluci. Filip Sandberg mi to tam dal krásně při přečíslení dva na jednoho a u třetího gólu jsem střílel po přihrávce Jaroslava Brože do prázdné branky,“ uvedl Matúš Sukeľ.

Po 52 kolech je pro něho extraligovým maximem devět branek, které měl na kontě hned ve třech sezonách. Nyní je po 15 kolech na pěti gólech a překonání dvouciferné mety je na dosah. „Tyto statistiky moc nesleduji a nijak se na ně nevážu. Snažím se hrát každý zápas, jak nejlépe umím. Chci hlavně pomáhat týmu, a když ty branky přispějí k vítězství stejně jako dnes, jsem za ně určitě velmi rád,“ pousmál se.

Úlevou pro centra elitní formace je také dosažená produktivita právě jeho lajny: „Tým potřeboval branky od naší lajny. Dnes se to nějak sešlo a ty branky jsme dali, za což jsem velmi rád a věřím, že nás to povzbudí do těch dalších zápasů.“ Nemalou vzpruhou bude pro tým v následujících zápasech také předvedená hra v závěrečných pěti minutách. „Je to taková naše identita – hrát jeden za druhého. Marek Baránek se na konci porval, aby se zastal spoluhráče, což je něco úžasného. Pokud blokujeme střely i 30 vteřin před koncem zápasu, pak to jedině vypovídá o tom, jaký jsme tým,“ uzavřel Matúš Sukeľ.