Chemici přitom do střetnutí nevstoupili vůbec špatně, v první dvacetiminutovce měli dostatek gólových příležitostí. Jenže v závěru třetiny jako první udeřila Plzeň. Ve druhé části hosté odskočili o další dvě branky, dvakrát se trefil Tomáš Mertl.

„Věděli jsme, že jejich první útok je úderný a rozhoduje zápasy. Pustili jsme je do přečíslení, toho jsme se chtěli vyvarovat. Udělali jsme zbytečné chyby, první gól byl trochu nešťastný. U hráčů jako Gulaš nebo Mertl musíte vždycky vědět, že jsou s vámi na ledě,“ vykládal po zápase trenér Vladimír Országh.

Jeho svěřenci v některých pasážích utkání hráli dobře, koncentrovaný výkon ale nevydržel po celých šedesát minut. Po prvním gólu hostů se hra Vervy tak trochu rozpadla.

„To je náš největší problém, potřebujeme hrát po celých šedesát minut. Výpadky i chyby přijdou, ale my se musíme zvednout. Šance máme a gól prostě nedáme. Každý gól soupeře nás pak víc srazí,“ ví slovenský kouč.

Dlouhá pauza byla na obou týmech znát. Hostující asistent trenéra Jiří Hanzlík po utkání řekl, že se s přestávkou podle něj lépe vyrovnali starší hráči. 

„U nás to bylo přesně naopak. Mladší se s tím vyrovnali mnohem lépe než starší. Potřebujeme, aby naši nejlepší hráči na papíře byli nejlepší i na ledě. To je pro nás důležité,“ dodává Országh.

Tisková konference po utkání s Plzní: