"Byla to rozhodně zajímavá zkušenost poměřit síly se švýcarskými týmy a porovnat, jak na tom jsme. Byly to velice kvalitní zápasy," říká Zeman. A to i přesto, že za sebou mají Litvínovští velice náročný program. Už v pátek po brzkém ranním tréninku cestovali do více než 600 km vzdáleného Kirchbergu, kde měli pro turnaj základnu. "Cestování rozhodně dlouhé. A pak ve dvou dnech dva těžké zápasy s výbornými soupeři. Na druhou stranu, jako tým jsme spolu strávili tři dny a ještě víc stmelili partu. To bylo super."

Střetnutí, které Verva na turnaji sehrála, měla podobný průběh. Aktivitu ze strany severočeského celku v úvodních minutách, vedení, ale dlouhou řadu oslabení a tvrdých zákroků soupeře. "Určitě nechci komentovat rozhodčí. Prostě jsme hodně byli vylučovaní a pak jsou zápasy fyzicky ještě náročnější," pokračovali Zeman. Zmiňovanou náročnost ještě umocňovaly vysoké teploty jak venku, tak na obou stadionech, především pak na tom curyšském. "K létu to už patří. Každý z kluků se s tím vyrovnává jinak, ale základem je zbytečně neprodlužovat střídání, zkrátit shifty na 30-40 sekund, abychom se tam nezavařili. A v průběhu zápasu si pak už pak postupně zvykáte."

Ten si ze švýcarského tripu odvezl jednu "památku". Tři stehy u levého oka. "V půlce první třetiny jsem vystřelil na branku a viděl protihráče, že mě bude chtít dohrát. Tak jsem se zpevnil do souboje a on mě trefil hlavou někam k oku. Když jsem jel na střídačku, věděl jsem, že s tím bude potřeba něco udělat, protože periferně jsem viděl, že mi z toho teče krev. Nakonec to bylo docela hluboké, ale stehy to spravily a mohl jsem zpět do zápasu," vyprávěl Zeman, který na závěr rozhovoru přiznal, že už vyhlíží 18. září, kdy chemici v prvním kole přivítají hradecký Mountfield, a nový ročník extraligy tak konečně začne. "Musím říct, že už se těším. Přípravné zápasy jsou fajn, ale nedá se to srovnat s extraligou. Odpočítávám dny, až to konečně začne."