Zápasy 01. 09. 2024, Redakce

Chemici zakončili turnaj ve Švýcarsku prohrou v prodloužení

Chemici se k duelu proti Klotenu stěhovali do Curychu a stejně jako v sobotu jej výborně rozehráli a vedli 2:0. Nakonec výhru v prodloužení ale získal soupeř.

PŘ6, 01.09.2024, Hallenstadion Curych, Švýcarsko
logo HC VERVA Litvínov
logo EHC Kloten Flyers
HC VERVA Litvínov EHC Kloten Flyers
2 3p
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 0:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. O. Kaše (Pekař), 27. Berka (Pekař)

    Branky a nahrávky EHC Kloten Flyers: 40. Niku (Aaltonen, Audette), 52. Ojamäki (Aaltonen), 63. Profico (Ramel, Ojamäki)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3

  • Sestava domácích

    Tomek (Zajíček) – Zeman, Baránek, McIsaac, Polášek, Baláž, Czuczman, Beran – Sandberg, Gut, Koblasa – O. Kaše (C), D. Kaše, Hlava – Pekař, Vopelka, Berka – Havelka, Jurčík, T. Svoboda.

  • Sestava hostů

    Zurkirchen (Waeber) – Niku, Profico, Grégorie, Steiner, Sidler, S. Kellenberger (C), M. Kellenberger- Simic, Aaltonen, Audette – Ojamäki, Morley, Ramel – Derungs, Schäppi, Meyer – Weibel, Diem, Marchon.


Reportáž

Stejně jako první utkání, které chemici odehráli v rámci švýcarského turnaje, otevřela individuální akce Ondřeje Kašeho. Ten dostal dlouhou nahrávku za obranu a nekompromisním blafákem otevřel skóre. A stejně jako den předtím, i v tomto utkání bylo na ledě hodně tvrdých soubojů, které se vymykaly standardu letního času, protože v několika případech skončily přerušenou hrou a ošetřováním hráče severočeského týmu.

A podobně sobotnímu duelu, i v neděli se více vylučovalo na černožluté straně. Ale chemici vyloučením dokázali lépe čelit, řadu jich ubránili, aby sami udeřili ve 28. minutě, když Marek Berka zvýšil na 2:0. Do druhého odchodu týmů do kabin se ale přece jen Kloten prosadil, v další z přesilovek už Niku schoval svou střelu šikovně a korigoval na 2:1 z pohledu Litvínova.

Byla to především formace bratrů Kašových s Hlavou, která Klotenu dělala největší problémy. Ale chemici už další gól nepřidali. Naopak Kloten v další ze svých početních výhod poslal utkání do prodloužení Ojamäki. V prodloužením hraném ve formátu, na který jsou fanoušci zvyklí z extraligy, tedy v maximální možné délce pěti minut po třech hráčích v poli, bylo na co koukat. Činit se musel především gólman Klotenu, ale vítězství nakonec putovalo na stranu Klotenu. To trefil v 63. minutě Profico.

Fanshop