"Nedostával jsem v Grand Rapids dostatek prostoru, takže jsem se rozhlížel po změně týmu v rámci soutěže, ale k žádnému přestupu se neschylovalo. Našli jsme místo v Ambri, kde jsem strávil měsíc, odehrál pár zápasů a pořád se udržoval v kondici, a přitom trochu poznal evropský styl hokeje. Nakonec jsem se vrátil do AHL a přešel do Providence," vypráví 24letý obránce o své loňské anabázi.

I přesto, že štace v Ambri byla poměrně krátkou, střetnutí proti svým bývalým barvám Jared vnímal prestižně. "Měl jsem radost, když jsem zjistil, že proti nim nastoupíme. Rozhodně jsem si to užil, viděl jsem se s několika bývalými spoluhráči. Jen mě prostě vážně štve, že jsme prohráli," pokračuje McIsaac.

Chemici měli utkání výborně rozehrané. Snažili se být na puku, dvakrát v utkání vedli, ale nakonec vysoko prohráli. O metru sudích, který často k menším trestům odsoudil právě žlutočerné, se ale litvínovský obránce bavit nechtěl. V hodnocení se soustředil čistě na hru: "Začali jsme výborně, byli jsme silnějším týmem. Oslabení nás ale dostala do těžké situace, museli jsme řešit několik náročných situací, především ve slotu. Ale takové zápasy prostě někdy jsou a vy je musíte odehrát. Je to příprava."

Jared McIsaac ale v poslední otázce hned přeladil na pozitivnější notu. Ta se totiž týkala toho, jak si zvyká v černožluté kabině a jak se mu v Litvínově zatím líbí. "Jsem moc rád, že mohu odpovědět, že si začínám opravdu zvykat. Přece jen to pro mě byla opravdu velká změna. Kluci jsou báječní a trenéři mi poskytují výbornou podporu, abych se aklimatizoval. Líbí se mi i město, prostě zatím vše výborné. Nemůžu se dočkat, až začne ostrá sezóna a budeme hrát před plnými tribunami zápasy o body do tabulky. Na to se opravdu těším."