"Jsme rádi, že nás pustili na led. Nemusíme se teď někde honit po kopcích, můžeme trénovat na ledě a věnovat se tomu, co máme nejradši. Chceme se vrátit do extraligového tempa," hlásí po prvním tréninku v domácím prostředí čtyřiadvacetiletý obránce Jan Ščotka. 

Litvínov se pilně připravoval i během vládních omezení, ale tréninky byly opatřeními značně limitovány. "Do teď to bylo o nějakém udržení a neztracení celé kondice. Dnešní trénink na ledě byl zaměřený na taktiku, co chceme hrát a jak se chceme herně prezentovat. Já jsem se osobně cítil dobře. Někdy i ta pauza od ledu pomůže a člověk si od toho odpočine. Myslím si, že i trénink vypadal solidně," směje se neproduktivnější hráč Vervy.

O víkendu se rozběhne i pokračování sezóny Tipsport extraligy. Litvínovští hokejisté v sobotu od 15:30 změří síly se Škodou Plzeň. Všechna utkání nejvyšší soutěže se ale zatím budou muset obejít bez fanoušků na tribunách. Bylo by lepší, kdyby fanoušci s námi byli v hale jako ten šestý hráč, jak se říká. Situace je bohužel jaká je a my jsme rádi, že se všichni můžeme vrátit k hokeji a celkově, že se sport takto trochu uvolnil. Doufejme, že to vydrží co možná nejdéle," říká na závěr Jan Ščotka.