Jak probíhala jednání s Litvínovem?
Byla velmi konstruktivní. Pavla Hynka znám jako kolegu trenéra už několik let. Když jsem trénoval v Bánské Bystrici a ve Slovanu, tak jsem potřeboval zjistit nějaké věci ohledně hráčů, které tehdy trénoval, tak jsem mu volal. On volával i mně kvůli hráčům, které skautovali, párkrát se byli podívat i v Bystrici, když jsme hráli play off. Tehdy působil v Hradci a někteří kluci tam šli, tak jsme byli v kontaktu. Když jsem trénoval Slovan v KHL a Pavel byl v Soči, tak jsme spolu zašli na oběd. Posledních pár let jsme byli v kontaktu a Pavel mě oslovil, že nastupuje do Litvínova na pozici sportovního ředitele a rád by mě viděl na postu hlavního trenéra. Bavili jsme se o nějakých vizích do budoucnosti a ty vize se mi líbily. Bylo to rychlé, ale k rozhodnutí jsme došli celkem jednoznačně.

Zvažoval jste nabídku dlouho?
Samozřejmě jsem řešil i něco jiného. Velké plus je realizační tým, který se dává dohromady. Na konci, kdy už jsme to jen dolaďovali, věci nabraly velmi rychlý spád.

Proč jste se rozhodl litvínovskou nabídku přijmout?
Jednak je tady Pavel, pak taky ten trenérský štáb. Litvínov je hokejové město, kde vyrostlo strašně moc vynikajících hokejistů. Kromě toho klub vyprodukoval hodně kvalitních trenérů. Město hokejem žije. V posledních letech se týmu až tak nedařilo, je to určitá výzva mužstvo přebudovat a mně se ta výzva líbí.

Jaký bude váš cíl v Litvínově?
Každý trenér, který nastupuje k novému mužstvu, chce hrát minimálně play off. V Litvínově se tři roky nehrálo, takže určitě bychom se chtěli dostat dál než do základní části a vyhnout se problémům, ve kterých byl klub v posledních letech. Musíme mužstvo přebudovat, zabudovat nové hráče do systému a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Všechno bude záviset na tom, jakým směrem se bude vyvíjet liga a momentální situace kolem koronaviru. Pro mě je to ale samozřejmě výzva, jdu do kvalitní ligy, kde jsou všechny zápasy náročné. Bude velký divácký zájem, těším se na to.

Dovedete říct, jakým hokejem byste se chtěl prezentovat?
Určitou představu mám. Bude to ale vycházet z toho, jací hráči budou k dispozici. Myslím, že teď je podepsáno deset nebo jedenáct hráčů. Jak jsem říkal, nějakou představu mám, ale musí být jednotná s kádrem, který bude k dispozici.

Máte už jasno o realizačním týmu?
Mám, ale tyhle věci nechám na managementu. Víceméně jsme všichni dohodnutí.

Jaké byste chtěl přivést posily?
Je to trochu složitější. Jednak kvůli tomu, že kvóta cizinců je na šesti a dost cizinců je podepsaných. Další věcí jsou tabulky, které na Slovensku nebo v KHL nebyly. Musíme přihlížet i k tomuhle. Hráče máme nějaké rozpracované, ale je to spíše v takovém režimu, zda mají do Litvínova zájem přijít a tak. Tyhle věci budeme s realizačním týmem a Pavlem řešit i nadále. Budeme sledovat, jak se bude dál vyvíjet situace. Dneska hodně hráčů čeká a nemá jistotu, jestli budou pokračovat v českých ligách, jestli se jim nebudou krátit platy…Máme něco rozjednané, ale momentálně je hodně věcí nejasných a nekonkrétních. 

Litvínov je známý pro svou fanouškovskou základnu. Jak se na domácí atmosféru těšíte?
Je to tradiční bašta českého hokeje. Lidi tam kromě hokeje příliš dalších možností nemají, proto chodí v tak hojném počtu. My jen můžeme doufat, že jim v této sezoně uděláme co nejvíce radosti a oni na naše zápasy budou chodit.