Litvínovský kádr prošel v létě několika změnami, kromě zmíněných nových posil bylo klíčové udržení nejproduktivnějšího hráče loňské sezóny a čerstvého mistra světa Ondřeje Kašeho. „Navázat na skvělý loňský ročník bude bezpochyby náročné. V týmu však zůstalo jádro lídrů a povedlo se nám přivést zkušené hráče typu Adama Poláška či mladší hráče, kteří se budou rvát o větší roli. Věříme, že tato kombinace nám opět umožní se prezentovat hokejem, který jsme předváděli v loňském ročníku a že s sebou strhneme všechny fanoušky a celý region,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Rád bych poděkoval majiteli klubu ORLEN Unipetrol a také klubovým partnerům, bez jejichž pomoci by nebyla extraliga v Litvínově udržitelná. Klub je finančně zajištěn a my jsme připraveni čelit novým výzvám, které nadcházející extraligový ročník přinese,“ dodává.

Třetí extraligový ročník bude mít Litvínov na lavičce stejné trenérské trio – hlavního trenéra Karla Mlejnka i letos doplní asistenti Robert Reichel a David Kočí. Ti by měli mít k dispozici 25 hráčů, dva brankáře doplní osm obránců a patnáct útočníků. „Naší prioritou je koncepčně stavět na základech, které jsme v posledních dvou sezónách budovali. Pevně věříme, že nové akvizice zvýší naši konkurenceschopnost napříč ligou a zároveň nám dodají potřebnou šířku kádru, abychom byli schopni reagovat na případné absence v průběhu sezóny,“ říká hlavní trenér litvínovského A-týmu Karel Mlejnek.

Verva v přípravě vyzkoušela několik nových jmen a mladých hráčů z druhé nejvyšší české soutěže. „Nesmíme zapomínat na portfolio mladých hráčů, kteří působí formou střídavých startů v nižších soutěžích a objevili se u nás během přípravných utkání. V případě potřeby jsme připraveni je v extraligových zápasech využít,“ zakončuje sportovní manažer Tomáš Vrábel.