„Čtvrté místo, pro nás pro tým, skvělé. Myslím si, že teď ta prohra bolí, ale den po dnu a týden po týdnu si řekneme, že čtvrté místo je pro nás velký úspěch,“ popisoval bezprostředně po utkání.

Svým herním stylem chtěli hráči Litvínova neustále bavit diváky, což potvrdil i starší z bratrů Kašových: „Nebudu mluvit jen o play off, ale doufám, že jsme celou sezonu předváděli hezký a atraktivní hokej nahoru, dolů. Padalo hodně gólů, což se divákům líbí, než aby byly týmy zalezlé a hrálo se na 1:0.“

„Myslím si, že jsme hráli dobře jako tým. Tím jsme se chtěli, a myslím, že jsme se tím i prezentovali celou sezonu. Play off to jen dovršilo tím, že se mně s bráchou moc střelecky nedařilo, jiní kluci dali gól, takže celý tým to podtrhl,“ vyzdvihoval spoluhráče.

Cesta až do semifinále nebyla pro tým vůbec lehká. Nejprve si Verva poradila s Plzní, a pak i se silnou Kometou Brno. „V play off jsme přelezli přes hodně těžké Brno, kde jsme byli dost velkým outsiderem. Tam jsme se hodně vyšťavili a bohužel teď 0:4. Většinou o gól, ale Pardubice byly trošku jinde,“ přiznával Ondřej Kaše.

Je si však dobře vědom síly soupeře, který ovládl tabulku základní části a nyní si zahraje i ve finále. „Co hráč, to obrovské jméno. Troufnu si říct, nejlépe stažení hráči z Čech a ze Slovenska, co mohou být. Věděli jsme, že jdeme proti obrovskému kolosu. Bohužel, alespoň jeden zápas by se hodil, kdybychom urvali, ale nedopadlo to,“ litoval.

V dresu Litvínova odehrál téměř plnou porci utkání: „Kdybych nebyl suspendovaný, tak jsem ji odehrál skoro celou. Za mě ale musím říct, že jsem si ji strašně užil. Měl jsem strach z té sezony, co zdraví, co od toho osobně čekat. Můžu ale říct, že jsem z celé sezony nadšený,“ neskrýval svou radost.

Čeká ho však ještě přemýšlení o tom, kde odehraje následující ročník. „To asi ještě uvidíme. Variant je hodně. Vždycky je hodně variant, takže uvidíme,“ dodal Ondřej Kaše nakonec.