Adame, vítej v Litvínově. Čím je ti tým sympatický?

Určitě tou minulou sezónou. Předváděná hra, výkony, i ten start do sezóny. To mě asi přesvědčilo nejvíce. Chtěl bych zmínit rozhovory s vedením, které říkalo, že tým zůstane víceméně stejný, to byly největší faktory.

Litvínov má relativně mladý tým, ve Třinci to tak nebylo. Jak pohlížíš na to, že budeš jedním z nejstarších hráčů?

Určitě to bude specifické. Jsem teď ve věku, kdy mohu nabídnout nejen to na ledě, ale i to, co mohu přinést do kabiny. Už nejsem nejmladší, zkušeností mám dost a třeba do litvínovské obrany toho hodně mohu donést, ať už to budou rady nebo klid a zkušenost. Ze Třince jsem nasátý tou jejich atmosférou a určitě bych se o to v budoucnu chtěl podělit.

Přineseš do Litvínova tedy vítěznou mentalitu?

Tu si chci udržet co nejdéle. Zjistil jsem, jak to funguje, co je k tomu třeba a budu to chtít dostat do všech.

Zmínil jsi, že se ti líbilo, jak Litvínov hrál v loňské sezóny. Jak nepříjemný to byl soupeř a jak se těšíš, že v Litvínově budeš konečně oblékat správné barvy dresu?

Černou a žlutou jsem na sobě během své kariéry ještě neměl, to pro mě bude novinka (směje se). Abych byl upřímný, Litvínov jsem jako soupeře nikdy neměl rád. Na zápasy, co jsme s nimi hráli, moc rád nevzpomínám, litvínovský styl byl nepříjemný. Na litvínovském zimáku to byl vždy boj, my jsme tam loni dvakrát prohráli. Byl to nevyzpytatelný soupeř, ten zimák tomu hodně pomáhá, je hodně specifický. Myslím si, že každý hráč ví, co to znamená, když se hraje v Litvínově.

Konečně nemusíš být v hostující kabině...

Poslední dva roky jsem byl rád, že nám tekla teplá voda (směje se). Ale to jsou maličkosti.

Koho osobně znáš z týmu?

Hrál jsem s Matúšem Sukeľem a Andrejem Kudrnou na Spartě. A samozřejmě se dobře znám s Kašičkou, strávili jsme spolu tři roky na Spartě, jsme spolu velice za dobře a rozumíme si. Byl to první člověk, kterému jsem volal, když jsem si zjišťoval věci o klubu. David má mentalitu, kterou mám rád.

Potkal jsi se i s Davidem Kočím na Spartě?

Potkali jsme se. Hned druhý trénink mi dával rady ohledně práce co dělával v NHL, párkrát jsme se potahali na ledě. Poté jsme spolu dohrávali sezónu.

Teď tě povede jako trenér...

Slyšel jsem na něho samou chválu. Věřím, že si sedneme jak herně, tak lidsky.

Jaké jsou tvé plány na léto?

Minulý týden jsem absolvoval předletní test na kole, potkal jsem se tam s Matějem Pekařem. Připravovat se budu individuálně, skončila mi pauza a vrhnu se do toho na sto procent. K týmu se připojím v létě.