Maxime, jak se rodil přestup do Litvínova? Proč ses rozhodl zrovna pro Litvínov?

S Litvínovem jsme byli v kontaktu od konce sezóny. Z klubu jsem cítil velký zájem a nabyl dojmu, že to bude fungovat z obou stran. Nakonec jsem se rozhodl, že to je nejlepší varianta.

Bavil ses s někým z kabiny, znáš se s někým?

Ano. Můj dobrý kamarád je Fero Gajdoš, který s klubem na začátku léta podepsal. Bavil jsem se i s Matejem Tomkem, jak to v klubu chodí a tak dále, on mi dal pouze dobré recenze. I to hodně pomohlo v rozhodování.

Jak by ses popsal jako hráč, co jsou tvé přednosti a jaký styl na ledě vyznáváš?

Myslím si, že umím vystřelit a dát gól z různých situací. Zároveň hledám své spoluhráče v lepších pozicích. Mám rád aktivní styl hokeje, chci napadat, bojovat o puky a prodlužovat čas v našem útočném pásmu.

Jaké jsou tvé cíle pro nadcházející sezónu?

V první řadě chci dobře zapadnout do týmu a plnit všechna očekávání, co ode mě vedení má. Rád bych s týmem navázal na úspěch z minulého roku a určitě bych to chtěl ještě zlepšit. Cíle to nejsou nízké, ale nejsou nereálné a je možné jich dosáhnout.

Mluvil jsi o své pozici v týmu, ale v mládežnických letech jsi měl jednu záležitost, která proběhla médii, když jsi předčasně opustil kemp slovenské dvacítky…

Tenkrát mi bylo 19 let, byl covid a situace byla taková, jaká byla. Byla to i taková shoda náhod, ale už jsem to za sebe dávno zahodil a je to pro mě úplná minulost. Od té doby jsem šel jenom dál, byl to můj jediný přešlap. Nic takového se od té doby nestalo a ani se nestane nic, co by můj tým a mě mohlo nějakým způsobem oslabit a zpomalit.

Kdy se připojíš k týmu?

Do Litvínova dorazím v pondělí 22. července, kdy nám začíná spojená příprava.

Jak jsi trávil léto doposud?

Zatím jsem byl v Bratislavě s rodinou a přítelkyní. Už osmým týdnem trénuji a připravuji se na sezónu. Ve volném čase si jdu zahrát třeba golf, jdu na koupaliště a tak podobně, jsou tam i nějaké oddychy mezi tréninky.