Jak jsi nažhavený na čtvrtfinálovou sérii, kterou si Litvínov zahraje po sedmi letech?

Nažhavený jsem určitě hodně, ale play off je určitě něco jiného než základní část. Já byl nažhavený na každý zápas, každý jsem si užíval. Tohle je třešnička na dortu, čtvrtfinále tu navíc nebylo dlouho.

Jak vnímáš, že Litvínov dlouho čtvrtfinále nehrál?

Abych řekl pravdu, jde to trochu mimo mě. Moc tyto věci nečtu, ale samozřejmě vím, že se toho tady od titulu moc nevyhrálo. Jak úplně přesně to ale bylo, to nevím.

Jaký je Brno soupeř?

Nemohu říct, že stejně hratelný jako Plzeň, to bych zase dostal nálož (směje se). Ale myslím si, že z těch čtyř, které jsme mohli dostat, rozhodně nejhratelnější jsou. Kluci mi říkali, že se tohle před play off neříká, ale já to bral tak, jak jsem to cítil. A jsem rád, že předkolo dopadlo, jak jsem říkal (směje se).

Sezonu měli od začátku hodně na houpačce, na začátku se jim moc nedařilo. Uvidíme, s čím na nás nastoupí, teď hrají hodně odstoupenou obranu. Pro nás je důležitý týmový výkon, týmový duch. Radovat se z každého gólu, ať ho dá kdokoli. V tom je naše síla. Uvidíme, jak moc budeme trpěliví. Série začne v neděli, potom budeme moudřejší.

Co očekáváš od série?

Moc se těším, bude to dobrá série. Oba týmy jsou hodně vyrovnané, pro oko diváka to bude dobré. Nikdo samozřejmě neví, s čím ten druhý tým přijde, ale myslím si, že by to mohlo být trochu více útočnější, než zbylé série. Rozdáme si to na ledě, ne přes rozhovory, ty beru trochu s nadsázkou. Ale proč si nevěřit? Myslím, že v play off si každý tým musí věřit. Ne vstupovat do sezony, že stačí udělat předkolo, že stačí 13. místo a záchrana.

S Brnem jste hráli v základní části vyrovnaný hokej...

Máme s Brnem bilanci 2:2 na zápasy, ale ty dva jsme ztratili v posledních minutách. Myslím, že by mělo mít strach víc Brno než my z Brna.

V základní části jsi vyhrál týmové bodování, ale v předkole jsi zatím nebodoval. Štve tě to?

Od začátku sezony opakuji, že je úplně jedno, kdo dá góly. V play off to platí dvojnásob. Důležité je, že jsme vyhráli 3:0 na zápasy, měli jsme docela velký odpočinek a je úplně jedno, kdo body a góly dává. Samozřejmě vnímám, že jsem na nule, protože se o tom něco napsalo. Jinak trenéři, ani spoluhráči, mi k tomu, že jsem nebodoval, nic neříkají.

Je to spíše souhra okolností?

Určitě. Je o hodně lepší vyhrát 3:0 na zápasy a být bez bodu, než mít pět bodů a 0:3 prohrát. Takhle to vidím já. Já šel do Litvínova z určitého důvodu a myslím si, že tím důvodem není, abych si tady honil ego, nebo něco podobného. Samozřejmě body se ode mě čekají, já je od sebe čekám taky.

Produktivní naopak byly všechny čtyři útoky...

Určitě je důležité, že to nestojí jen na našem útoku. V play off úplně nerozhodují nejlepší formace, ale většinou kluci ze třetích, čtvrtých, pětek, a to se potvrdilo v sérii s Plzní.

Plzeň se vás snažila rozhodit tvrdou hrou.

Hlavně v prvním zápase bylo evidentní, co proti mně a bráchovi budou chtít hrát. Možná se to až moc pustilo, dovolili jim to. Od druhého zápasu to bylo docela v klidu, rozhodčí nastavili nějaký metr. Myslím, že v rámci možností jsme to ustáli dobře.

Očekáváte to stejné od Brna?

Nějaká taktika tam jistě bude, každý tým ji má. I my. Nechci, ať to vyzní špatně, ale Brno je hokejovější než Plzeň, takže si myslím, že tak úplně to nebude.