Pane trenére, jak se tým cítí před čtvrtfinálovou sérií?

Až na distancovaného Jakse jsme všichni na sérii připravení. Těšíme se, až to v neděli vypukne!

Zmínil jste Janise Jakse, kterého do prvních čtyř duelů nepustí disciplinární trest. Jak velká je to pro vás ztráta?

Každý při pohledu na jeho produktivitu, na jeho přínos pro mužstvo a v přesilových hrách musí uznat, že je to ztráta zkrátka velká. Nicméně věřím, že hráči, kteří ho zastoupí v daný moment, jej plnohodnotně nahradí. Jedná se o krátkodobou náhradu, nejedná se o 52 zápasů. Máme připravené dvě, tři varianty a stoprocentně se k nějaké z nich samozřejmě odhodláme. Jsme nachystaní.

Jaké je Brno soupeř?

Dle posledních minimálně dvou utkání na konci základní části bylo vidět, že se jedná o velice zkušené trpělivé mužstvo, které je oproti úvodní polovině sezóny extrémně organizované ve středním pásmu. Moc si nekomplikují život na kotouči v obranném pásmu, rychle otáčí hru a mají připravený brejkové hráče. Samozřejmě klíčová z naší strany bude disciplína, protože jejich přesilové hry jsou velice nebezpečné. V jedné formaci pro početní výhody mají střelce Gazdu a i ta druhá přesilovková formace je velice nepříjemná s Mosem a Pospíšilem. Samozřejmě se na to chystáme a pevně, pevně věřím, že na to budeme dobře nachystaní. Hlavně se budeme snažit mít velmi dobrý pohyb od začátku, být velice nepříjemný a agresivní, ale zároveň disciplinovaní, abychom soupeři nenabídli to, co samozřejmě bude chtít.

Jakou očekáváte sérii, pane trenére?

Věřím, že bude dlouhá. Nevstupujeme do ní jako favorit, ale určitě ani jako nějaký vyložený outsider. Každá série začíná padesát na padesát, prostě nula nula. My se pochopitelně budeme v každém utkání rvát o to, abychom jej překlopili na svoji stranu.

Jaká to bude výzva pro vás, protože minimálně na následující čtyři zápasy budete v krátkém časovém úseku připravovat tým na stále stejného soupeře?

Vlastně jsem neskutečně rád, že jsme si toto v loňské sezóně, byť neúspěšně, vyzkoušeli s Třincem a v letošní sezóně už úspěšně i v předkole. Tím samozřejmě chci ještě dát kredit i týmu, že jsme to předkolo přešli v nejkratším časovém intervalu, při němž jsme odehráli tři utkání za čtyři dny. De facto s koncem základní částí jsme za devět dní odehráli pět zápasů, všechny velmi náročné, ale všechny vítězné, proto si myslím, že i trošku sebevědomí máme a jsme v očekávání, co se bude dít. Pevně ale věřím, že budeme favoritovi série nepříjemným soupeřem. Opakuji, že každá série začíná nula nula a naši hráči to dobře vědí.

Jaký jste měli po postupu do čtvrtfinále jako tým program?

V neděli jsme ještě trénovali a pak kluci dostali tři dny zaslouženého volna, protože i vzhledem k již zmiňovanému programu pěti utkání v devíti dnech to pro ně bylo hodně těžké. Trénujeme znovu od čtvrtka a věřím, že budeme připravení a v tom nejlepším rozpoložení do prvního duelu hned od prvního buly

Série s Plzní byla hodně o fyzickém hokeji. Očekáváte, že vás něco podobného čeká i ve čtvrtfinále?

Tak Plzeň samozřejmě hrála velmi fyzický hokej, na druhou stranu si troufám říct, že jsme se jí v tom stoprocentně vyrovnali. Věřím, že jsme na tento aspekt hry určitě připravení. I Brno má ve svém středu nějaké hráče, kteří takto hrát umí a jsou zkušení, protože si prošli v historii několika sériemi, kde se takto hrálo. Věřím, že budeme stejně tvrdí a stejně důslední.


Foto: Bílí Tygři Liberec