Svou první trefou v utkání zvyšoval Liam Kirk na průběžných 2:0 pro Litvínov, když v rychlém přečíslení využil přihrávky Matúše Sukeľa. „Je to součást mojí práce. Snažím se být ofenzivní, jak jen můžu. V play-off to je ještě důležitější. Snažím se soustředit na sebe a být produktivní, když dostanu šanci,“ popisoval skromně.

Přitom na začátku sezony nepatřil k tahounům produktivity Vervy, ale už se s týmem viditelně sehrál a na ledě jen září. „Byla tam určitě chvilka nevyrovnanosti po nástupu do nové soutěže, zvykal jsem si na český hokej. Chodil jsem každý den trénovat, soustředil se a pracoval na sobě. Snažím se dělat správná rozhodnutí a hrát jednoduchý hokej. Když mám šanci vystřelit, střílím,“ přiznal.

Tvrdá práce se mu v druhém utkání předkola vyplatila i po skvělém napadání, kdy pečetil výhru Severočechů 4:1. „Druhý gól byl po dobrém forcheckingu, získal jsem kotouč a snažil se dobře vystřelit,“ řekl o akci střelec Kirk.

Litvínov byl ve dvojzápase na vlastním ledě stoprocentní a vytvořil si pomyslný mečbol, který bude chtít o víkendu v Plzni také proměnit. „Zatím to je dobré. Je neskutečně důležité využít domácího prostředí, vytěžit z toho maximum a získat dvě výhry. Hrají tvrdý, fyzický hokej, ale to jsme očekávali. Chceme hrát jednoduše a soustředit se na výhry,“ dodal Liam Kirk nakonec.