Úvodní dvě třetiny byly pro Vervu studenou sprchou. Plzeň se na severu Čech utrhla do vedení 2:1 a mířila za překvapivým vítězstvím. „Nějaké šance jsme měli, ale neproměňovali jsme je. To nás možná trochu frustrovalo. Ale pak jsme naštěstí dali gól na 2:2, načež jsme dle mého názoru měli více ze hry,“ nechal se po utkání slyšet Petr Koblasa, střelec zmíněné vyrovnávací branky.

„Bylo to po vhazování, s Matúšem jsme se domluvili. On vyhrál čistě buly, já jsem si následně přál už jen trefit trefit bránu,“ usmíval se rodák ze Soběslavi, jenž si o minutu a osm vteřin později připsal asistenci na vítězný gól.

„Přesilová hra. Liam si skvěle našel místo mezi kruhy, byl tam úplně sám. A trefil to suprově,“ pochválil Koblasa svého spoluhráče.

A když o chvíli později navyšoval na 4:2 Marek Baránek, bylo jasné, že Chemici už nadějné vedení nepustí. „V hlavě jsme měli, že prohráváme. Určitě jsme vnímali také to, že do série jdeme v roli favoritů. A tak jsem rád, že se nám podařilo utkání otočit,“ pochvaloval si.

Litvínovští hokejisté ale vědí, že ještě budou mít co dělat, aby přes houževnatou Plzeň dokázali přejít. „Je to klasické play off, má to úplně jiné grády. Je možné, že nám to chtěli v zápase co nejvíce znepříjemnit, protože teď nimi budeme hrát skoro každý den,“ okomentoval na závěr tvrdou hru soupeře.