Ještě na konci třetí části to přitom vypadalo, že tři body zůstanou v Olomouci, ale utkání poslal do prodloužení Liam Kirk přesnou střelou mezi Sedláčkovy betony. Duel nabídl i několik vypjatých momentů. „S Olomoucí je to vždy takové, bývají to vyhrocené zápasy,“ má jasno Ondřej Kaše.

Chemici utkání vyhráli po nájezdové loterii 4:3. Hned po duelu se tedy dozvěděli, že v předkole půjdou na dvanáctou Plzeň. „Máme vyrovnanou bilanci skoro s každým týmem, se kterým jsme mohli hrát. Bylo to docela jedno, ale já jsem popravdě rád, že máme Plzeň,“ přiznává starší z bratrů Kašových. „Myslím si, že pro nás je to nejhratelnější soupeř,“ doplňuje na adresu Západočechů. „Každopádně v předkole je každý nevyzpytatelný a kdokoliv může vyhrát. Dáme si volno a v úterý se začneme připravovat.“

Verva tedy základní část ukončila na pátém místě, což hlavní trenér Karel Mlejnek na tiskové konferenci hodnotil jako úspěch. Co říká na toto umístění sám Kaše? „Je to teď těžké hodnotit. Tohle se spíše bude hodnotit postupem času, někdy v létě. Prostě jdeme do předkola. Doufali jsme, že by ta čtyřka vyjít mohla, ale musíme makat.“ Bývalý útočník Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny se rozpovídal o svém dosavadním působení v Litvínově. V základní části byl třetím nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, ve 48 zápasech nasbíral 23 branek a 31 asistencí. „Hokej jsem si strašně užíval. Nevěděl jsem, co od sebe čekat. Nevěděl jsem, jaké to bude po sezoně, ve které jsem skoro vůbec nehrál, a bez letní přípravy. Nějakou hranici, která se ode mě čekala, jsem snad splnil. Uvidíme, co bude dál,“ uzavírá Ondřej Kaše.