Chemici byli výrazněji aktivnější v první třetině i díky čtyřem přesilovým hrám, ty se však svěřencům Karla Mlejnka nepovedlo využít. „To, co tam mělo padnout, tam nepadlo. I když jsme měli dobré šance, tak je podržel brankář, který chytal výborně. Ve druhé třetině dali víc gólů, než my, dnes jsme bohužel bez bodu. Nic jiného bych v tom asi neviděl," říkal dočasný kapitán Litvínova, který s "céčkem" zaskakuje za zraněného Matúše Sukeľa.

Litvínov má tak po šesti venkovních duelech tři výhry a tři prohry. „Občas se prohrát musí, to je hokej. Nám to padlo na venkovní zápasy, nevím čím to je," hodnotil venkovní formu Vervy Kaše. Ten se zároveň postaral o první branku chemiků, když ve druhé dvacetiminutovce snižoval na 1:2. „Klíčem bylo to, že jsme v první třetině nedali žádný gól. Myslím si, že přesilovky nebyly úplně špatně sehrané. Jenže to tam nepadlo, proto se prohrálo," dodává.

Cheza tak opustila čelo tabulky a vrátila se na druhé místo za Pardubice. „Nějaký zvýšený tlak určitě necítím, soupeři se na nás připravují pořád stejně, ať jsme nahoře, nebo kdybychom byli ve středu tabulky. Úplně bych neřekl, že to dnes bylo tím, že jsme byli první," zakončuje.