Mateji, zápas jste měli velice dobře rozehraný 2:0, Hradec se ale ve druhé třetině dotáhl. Co se stalo?

Za stavu 2:0 předvedl Patrik Bartošák skvělý zákrok. Poté se zranil, do brány šel Kivi a Hradec to nakoplo pozitivním impulsem. Poté přebrali hru, stupňovali tempo, dělali jsme laciné chyby a komplikovali jsme si život sami. 

Modlil jsi se, aby ta třetina už skončila?

Upřímně? Ani jsem neměl čas se dívat na tabuli s časem. Neměl jsem pojem, v jaké části zápasu se nacházíme.

Asi se z tebe trošku kouřilo?

Trošku (směje se). 

Jak to vypadalo v kabině a přestávku?

To vám nemohu říci, v šatně se soustředím jen sám na sebe. Koncentroval jsem se na svůj výkon a snažil jsem se uklidnit sám sebe, protože jsem měl pár nejistých zákroků, se kterými jsem nebyl úplně spokojený. Jsem velice rád, že jsme do třetí třetiny vstoupili tak, jak jsme do ní vstoupili a charakterem ten zápas ubojovali.

Neměl jsi chuť vyčinit obráncům za akci v oslabení, kdy útočili ve třech?

Bylo to trošku rozlítané. Měli jsme tam několik přečíslení, bohužel to nevyšlo. Kluci chtěli dát gól, ale takový je prostě hokej, takové věci se stávají.

Pro tým není nikdy příjemné, když se zraní brankář. Hradec ukázal, že má kvalitní dvojku. Jaké to je z pohledu golmana?

Pro žádného golmana to není příjmené, navíc ještě v takové třetině, jaká to byla. Myslím si, Hradec má skvělé brankářské duo, které týmu dává naději.

V nájezdech jsi chytil všechny pokusy. Načetl jsi si soupeře?

Ze slovenského nároďáku znám Okuliara a Tamašiho, ale kromě toho spíše ne. Někdy to brankáři prostě vyjde, nájezdy jsou loterie a je to i o štěstí, rozhodne i náhodný odraz. Dnes bylo štěstí na naší straně a bereme dva body.

Když jste šli do nájezdů, věřil jsi v úspěch? Litvínov má teď hodně šikovných kluků...

Máme šikovné hráče, hodně kluků si na nájezdy věří. Musím říct, že i na tréninku mě občas vykoupali. Klukům jsem věřil, ale soustředil se hlavně sám na sebe. 

Na začátku sezóny jsi oporou Litvínova. Jak je to pro tebe důležité?

Myslím si, že jsem měl celkem dobrou letní přípravu doma v Bratislavě, načež navázala dobrá příprava na ledě s trenérem brankářů Zdeňkem Orctem. Myslím si, že celý tým fungujeme jako kolektiv a v zápasech ukazujeme charakter. To všechno se nějak skloubilo dohromady a musím zaklepat, že to zatím sedí. 

Asi si ten hokej teď užíváte, ne?

Určitě je to jiné, než minulý rok. Nedokázali jsme zápasy dotahovat do vítězného konce, nálada byla pochmurná. To bylo navíc umocněno situací, v jaké jsme od začátku sezóny byli. Určitě si to teď užíváme a bereme to všemi deseti.