Šlo na Kometě vidět, že jsou v nepohodě?

Samozřejmě jsme věděli, v jaké situace se Kometa nachází. Myslím si, že každý hokejista v podobné situaci byl a každý ví, že to není jednoduché, ať už pro hráče, nebo pro trenéry. To nám dneska možná trochu pomohlo.

Cokoliv jiného, než tři body, by po tom výkonu asi byly málo...

Asi ano, ale i Kometa měla spoustu šancí. Byl to vyrovnaný zápas, možná jsme si to zasloužili o maličko víc, přispělo k tomu i štěstí. Tři body bereme všemi deseti.

Možná k tomu přispělo štěstí, ale měli jste smůlu, co se tyček týče, trefili jste ji hned třikrát.

Určitě jsme měli i trochu smůly, ale to k tomu patří. Šancí bylo hodně na obou stranách.

Měli jste po snížení v závěru utkání obavy, že by to nemuselo dopadnout?

Samozřejmě nějaké obavy byly, ale věřím našemu týmu a věřím, že tyto situace budeme zvládat o mnoho lépe, než v loňské sezóně.  

 Ty jsi dal dva góly, takto z kraje sezóny to musí být povzbuzující.

Jsem za to rád. V prvním případě mě krásně našel David Kaše, v tom druhém jsem přečetl jejich rozehrávku. U obou akcí jsem měl poměrně hodně času počkat a zamířit, jsem rád, že to tam padlo.

S nemocí Ondry Kašeho ti navíc přibyl nějaký ice-time navíc.

Tohle se těžko hodnotí, jelikož je stále teprve začátek sezóny. V prvním zápase jsem měl dost vysoký ice-time, v tom druhém byl nižší, ale bylo to ovlivněné i oslabeními, kterých jsme s Plzní hráli hodně. Samozřejmě se ten prostor otevřel, když nehrál Ondra, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Udělám maximum, abych si řekl o co nejvíce času na ledě.

Váš útok patřil k nejaktivnějším v celém zápase. Jak jste si se spoluhráči sedli?

Všichni tři jsme hráči do kombinace, takže to fungovalo dobře. Na to, že to byl náš první zápas spolu, navíc jsme spolu nehráli ani na tréninku, tak si myslím, že to byl slušný výkon.

Jaký jste tým obecně?

Rozhodně jsme mladý tým, který se chce celou sezónu prezentovat aktivní hrou. To by nás mělo zdobit.