Jak jste spokojeni s letní přípravou?

Příprava na sezónu byla z našeho pohledu velice slušná. Nicméně na to, jaká opravdu byla, nám dá odpověď až vstup do ligy, případně její první čtvrtina.

Jaký byl z vašeho pohledu herní projev na ledě?

Byla utkání, ve kterých jsme s projevem týmu byli spokojeni, ale byla i utkání, kde jsme byli spokojeni méně. Samozřejmě to k této fázi přípravy patří. Snažili jsme se pracovat s hráči tak, abychom věci, které děláme v tréninku a kterými se chceme prezentovat, tak abychom je přenášeli i do utkání. Budu se opakovat, ale i v tomto případě napoví až první čtvrtina soutěže.

Máte ještě pár dní před prvním ligovým utkání, jaká bude náplň tréninků?

V tom posledním týdnu před ligou najíždíme na klasický týdenní mikrocyklus. Budeme se soustředit na to, aby naše tréninky i nadále držely kvalitní intenzitu, ale zároveň budeme chtít dolaďovat detaily ve hře a samozřejmě speciální týmy.

Klub oznámil novou posilu Liama Kirka osm dní před sezónou, jak probíhá zapojení nového hráče, který dorazí již v rozjetém cyklu?

Samozřejmě to není úplně optimální a jednoduché, ale náš první dojem z Liama je takový, že nám do týmu přišel hráč, který je velmi technicky zdatný a má velmi dobré herní myšlení. O to je jeho zapojení do týmu jednodušší. Z mého pohledu je vidět, že Liam je na svůj mladý věk již mentálně vyspělým hráčem a věřím tomu, že bude přínosem pro náš tým.

Kromě Liama se kabina obměnila, šířka kádru vypadá dobře. 

Jsme velice rádi, jak se nám v rámci možností klubu a v rámci nabídek hráčů povedlo tým doplnit a posílit. Věříme hráčům, které tady máme, de facto se jedná o čtrnáct útočníků, osm obránců a tři brankáře. Z drtivé většiny sezóny budeme hrát s 21 hráči, takže v týmu bude určitá zdravá konkurence, za což jsme velice rádi. Věříme, že hráči v práci v konkurenčním prostředí přistoupí tak, jak k tomu přistoupit mají. Jmenovitě, návrat odchovance Máry Baránka a příchod Kevina Czuczmana bude znamenat posílení naší obrany, stejně jako příchod bratrů Kašových, Petra Koblasy, Lukáše Válka znamená příchod velice kvalitních hráčů, navíc kluků z regionu. 

Přemýšleli jste už o složení formací? Trio Koblasa-Sukeľ-Kudrna vypadalo velice dobře, bratři Kašové s Liamem Kirkem by také bylo velice zajímavé kombo.

Tak zajímavé kombo by to určitě bylo, ale samozřejmě musíme přihlížet na aktuální zdravotní stav. Jaká nakonec bude sestava si myslím máme z devadesáti procent jasno. Teď čekáme na zdravotní stav našeho týmu.

Jaký je plán s hráči, kteří se vydali do Chance ligy a mají do Litvínova střídavé starty?

Ten plán je z našeho pohledu jednoduchý. Jsme velice rádi, že všichni hráči, které jsme poslali do Chance ligy, si vybojovali svá místa. Poslali jsme je tam již brzy, aby si místa vybojovali, protože si z našeho pohledu ještě dostatečně neřekli o to, aby byli součásti toho 22-členného kádru. Pevně věříme, že jejich hráčský rozvoj a výkonnost v první lize povede k tomu, že, v případě nesnází a výkonnostního poklesu některého ze současných hráčů A-týmu, tu budeme mít ty dané hráče k dispozici.

V přípravě si zahrálo také několik juniorů z akademie, dostanou také šanci?

Těší nás, že hráči dostali šanci hrát a ukázat se. Vize je taková, aby se některý z odchovanců akademie stal za určitou dobu součástí užšího výběru A-týmu. Mládí není vstupenka, ale výkonnost vstupenka je a jsem přesvědčený, že někdo z juniorů v průběhu sezóny, byť neumím říct kdy, příležitost dostane. Byl bych rád, aby toto byly kroky do budoucna, které se budou dělat pravidelně. 

S trenérským štábem jste spolu již téměř rok, jak si spolu rozumíte?

Co se týče spolupráce s mými kolegy v realizačním týmu, tak nemám jediný problém. Naopak jsem přesvědčený, že naše spolupráce a rozdělení kompetencí směrem k hráčům uvnitř týmu s mým zastřešením je nastavené tak, jak si představuji. Pevně věřím, že to v tomto duchu bude pokračovat dál.

Jaké jsou cíle do nadcházející sezóny?

Troufnu si říci, že extraliga bude nesmírně vyrovnaná a že všechny týmy, stejně jako my, v rámci svých možností posílily svoje kádry. Bude to velký boj, my chceme předvádět velice houževnatý hokej, který bude podložený větším sebevědomím, které podpoří naší výkonnost. Budeme chtít se dennodenně posouvat směrem k tomu, abychom získávali body a abychom okupovali v co možná nejvyšší příčky. 

V médiích proběhlo, že by Litvínov mohl být černým koněm extraligy.

Médii se nechci nějak zabývat, ale jak jsem říkal, vše ukáže až náš vstup do ligy a první čtvrtina celého ročníku. Všechna mužstva posílila, stejně jako my, určitě jsme pokorně při zemi a důležitá je práce a každodenní posun. Chceme si jít tvrdě za tím, že v každém zápase necháme všechno, ať to utkání dopadne jakkoliv a doufáme, že to ocení i fanoušci.