Andreji, porazili jste Kladno 5:1, jak bys utkání zhodnotil?
Tyhle přípravné zápasy jsou těžké, hráli jsme nahoru a dolů. Má to rekondiční charakter, snažíme se hrát rychle s pukem, rychle ho posouvat nahoru. Dneska bylo hodně přesilovek, hodně oslabení, takže si myslím, že se celé utkání neslo v duchu nácviku speciálních situací a speciálních týmů. 

V utkání jsi zapsal tři body za gól a dvě asistence, tak jak to hodnotíš z individuálního pohledu?
Jak jsem říkal, měli jsme hodně přesilovek. My jsme na ně chodili často, takže to tak nějak vyplynulo z toho. V přípravě určitě nechci koukat na statistiky, musíme se na to spíše podívat z týmového hlediska a určitě si rozebereme na videu, co bylo dobře a v čem máme naopak rezervy. Z těchto zápasů si bereme ponaučení do sezóny.

V útočné formaci jsi nastupoval s Matúšem Sukeľem (1+2) a s Petrem Koblasou (2+1). Na ledě vám to spolu očividně svědčí.
Se Sukym spolu hrajeme už dlouho, takže se na ledě dobře známe a Koblih je výborný hokejista. Strávili jsme spolu hodně času hlavně o přesilovky, jsem rád, že to vyšlo takhle, že jsme vyhráli a částečně jsme odčinili ten poslední zápas s Karlovými Vary, který se nám nepovedl a nebyl podle našich představ. 

K týmu jsi se připojil až na druhou fázi letní přípravy, tak jak probíhaly individuální tréninky a jaký je v tom rozdíl?
Připravoval jsem se doma individuálně. Mám to takto dlouhodoběji už několik sezón po sobě, takže už vím, na co se zaměřit, abych byl na sezónu dostatečně připravený. Loňskou sezónu jsme měli o něco delší kvůli reprezentačním povinnostem, takže jsem neměl tolik času na oddych.