Patriku, jak bys zhodnotil utkání proti Mladé Boleslavi?
Bylo to první přátelské utkání, ze začátku to bylo trochu rozlítané. Letos byl první zápas trochu později, prošli jsme si naší hru, náš systém a bylo to trošku lepší, než v minulých letech. Za mě jsem spokojený s energií, jakou jsme do toho dali, teď se musíme soustředit na celý ten proces a naší hru a jak se k tomu stavíme.

Letní příprava byla dlouhá, jak jsi se těšil na první utkání a jak jsi se cítil fyzicky?
Pauza byla pět měsíců od posledního zápasu. Těšil jsem se hodně, ale fyzicky je první zápas vždy těžký, obzvláště prvních dvacet minut, poté už to bylo v pohodě. Myslím, že jsme dobře fyzicky připravení, ale musíme se v tom stále zlepšovat nějaký měsíc a půl a čeká nás ještě hodně práce.

Dnes jsi nastoupil s kapitánským céčkem, jak to na tebe působilo a jak se ti hrálo?
Dnes jsem s céčkem nastoupil já, ale v týmu máme hodně lídrů a i když jsme dnes neměli některé zkušenější kluky v sestavě, stále na ledě několik lídrů bylo. Všichni k tomu dobře přistoupili, v mančaftu byla dobrá energie a dobře se projevili také mladí hráči, kteří dostali šanci. Zítra to musíme zopakovat na tréninku a tak dále.

Čeká tě čtvrtá sezóna v Litvínově, jak jsi se změnil jako hráč?
Do Litvínova jsem přišel hned po škole, ale stále se snažím zlepšovat a být lepším hráčem. Občas je to těžké, ze začátku je progres rychlejší, poté ale hráč musí hledat jiné cesty, ale pořád je to o tvrdé práci, pracovitosti a makání víc, než na 100 procent.

Standardně jsi spíše defenzivnější bek, dnes tě to ale bavilo do útoku a dal jsi i gól.
Určitě se nevidím, jako defenzivní bek, snažím se hrát na obě strany. Naše hra má být stavěná na bruslení, to mi hodně vyhovuje a myslím si, že je to má silná stránka. Doufám, že budu v systému sedět v letošní sezóně a že budu hrát tu svojí roli, jak si trenéři představují a tím pomohu týmu k lepším výsledkům.

Celý rozhovor s Patrikem Demelem si můžete pustit zde: