Hlava se zapojil do letní přípravy s A-týmem od samého začátku, po dvou měsících kondičních cvičení nejen v posilovně byl také jedním z prvních hráčů na litvínovském ledě. „Letos se cítím asi nejlépe, co jsem se kdy cítil. Snad to nějakým způsobem prodám na ledě. Když člověk trénuje dva měsíce v posilovně, tak je to něco úplně jiného," říká k letní přípravě, která probíhala pod vedením kondičního trenéra Petra Švehly. Jsem rád, že jsem přípravu mohl absolvovat s Petrem Švehlou, jsem na jeho tréninky už zvyklý," dodává na konto litvínovského kondičního trenéra.

Rozruch způsobil litvínovský útočník v předkole se Třincem, a to nejen pěti body (3+2) ve třech zápasech, ale také svým pozápasovým prohlášením, kdy se nevybíravě opřel do třineckého stylu hokeje. „Bylo to propírané hodně. Předem jsem říkal, že jsem nechtěl nikoho urazit, nikoho se dotknout. Třinec má takhle postavený play-off hokej, jsou s tím úspěšní a klobouk dolů před nimi, jak jim organizace funguje a co dokázali za poslední sezóny," reflektuje Hlava nad výrokem z předkola. „Určitě čekám nějakou odezvu, až Třinec dorazí příště, ale s tím se musí počítat, takové to prostě je," dodává.

V loňské sezóně nasbíral Hlava dohromady 31 bodů (18+13) v 53 zápasech, tedy včetně předkola play-off. „Čísla úplně neřeším, spíše individuální výkony a pak nějaké vyšší cíle, které si nechám pro sebe. Musíme jít postupně krok za krokem a uvidíme, jak to půjde," říká devětadvacetiletý rodák z Chomutova. „Už minulý rok byla extraliga extrémně vyrovnaná, každý může porazit každého. Pro nás je důležité chytit začátek, nedohánět to vše později. Chceme hrát v klidu a hlavně bavit diváky v Litvínově hokejem," popisuje vyhlídky do nového ročníku.

Celý rozhovor s Nicolasem Hlavou si můžete pustit zde: