Pavle, co se stalo na představenstvu klubu?

Na včerejším řádném představenstvu klubu se odvolal trenér Vladimír Růžička s asistentem Danielem Brandou. Novým hlavním trenérem byl jmenován Karel Mlejnek, který si za asistenty vybral Davida Kočího a Albyho Reichla.

Proč k odvolání došlo?

Nehledejte za tím nic jiného než sportovní výsledky. Nevydařil se nám vstup do extraligy, třikrát jsme prohráli. Následně jsme dokázali bodovat. Zaznamenali jsme dvě vítězství s Hradcem Králové a Karlovými Vary. Mysleli jsme si, že se už zvedáme, ale zabředli jsme do série porážek. Zastavilo se to na čísle sedm a pak došlo k odvolání Vladimíra Růžičky.

Realizační tým má před sebou velkou práci. Jak mužstvo správně nakopnout?

Věříme, že změna přinese týmu nový impuls. Není to o jednom zápase. Jedním zápasem to můžete zlomit a může mužstvo nastartovat, ale my se nacházíme v situaci, kdy to musíme potvrzovat. Jelikož za sebou máme šňůru porážek, tak stejně budeme nuceni v budoucnu omazat vzniklé manko, kdy se nám podaří série výher.

Trenér by měl přinést nový impuls, ale vy jste zvolili za hlavního trenéra bývalého asistenta…

Do této roviny bych to nestavěl. Zvažovali jsme všechny možnosti a chtěli jsme vybrat tu nejlepší. Tímto rozhodnutím zachováte určitou kontinuitu. Karel Mlejnek hráče zná a doposud tu předvedl výbornou práci. Posunul se a získal důvěru na post hlavního trenéra.

Proč padla volba hlavního trenéra právě na Karla Mlejnka?

Ze všech variant, které jsme měli, se nám tato zdála nejlepší.

Avizoval jste, že nebudete dávat žádná ultimáta a nebudete dělat změny. Přesto se změna udála…

Trenérům jsme žádná ultimáta nedávali jako tomu bylo například v Českým Budějovicích. Každou porážku si hráč i trenér na sebe vytváří tlak a ví, že to už musí zlomit. Když přijde čtvrtá nebo pátá prohra v řadě, tak dobře víte, že už opravdu musíte zabrat. Změna byla vyústěním té nezdařilé série.

Jsou v plánu také změny v kádru?

Trejdy jsme řešili poslední dva týdny, ale nedošlo ke shodě dvou stran. Na trhu byla zajímavá jména, z toho jsme dvě jména řešili intenzivně, ale druhá strana za to požadovala centra, čímž bychom se my dostali do diskomfortu, protože bychom centra museli hledat i my. Chceme dělat výměny, které dávají smysl a bude to dobrý obchod pro obě strany. Taková výměna na stole nebyla.

A stále není?

Teď to na stole není, ale může se to stát. Posledních čtrnáct dní chodí jména od klubů, které chtějí trejdovat, ale musí se na to potkat dva kluby. Nebudu říkat, že se nic nestane a my potom něco uděláme a budeme mít pocit, že jsme něco zatajovali.