Zápasy - Dorost 06. 03. 2020, Šimon Kadeřávek

Vynikající třetí dějství! Dorostenci otočili skóre a porazili Přerov 6:1

Nabitý program pokračoval na ledě předposledního Přerova, kde chtěli černožlutí protáhnout svou vítěznou sérii. Lépe začali hosté, kteří skórovali už v deváté minutě. Litvínov si nechal trefy až na samotný závěr, prosadil se celkem šestkrát. Hned tři hráči Litvínova zaznamenali tři body.

N22, 06.03.2020, Přerov
logo HC ZUBR Přerov
logo Litvínov mládež
HC ZUBR Přerov Litvínov mládež
1 6
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 0:6
  • Střely na branku

    31:43
  • Vyloučení

    3:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    56

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 10. Hradil (Halík)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 41. Vopat (Kuchař, Skuhrovec), 41. Dej, 42. Skuhrovec (Krocker, Vopat), 44. Hocelík (Skuhrovec, Vopat), 51. Kuchař (Dej), 55. Dej (Werner)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:6

  • Rozhodčí

    Sedlák - Poláček, Kociňák

  • Sestava domácích

    Žurek (Vojtek) – Koblížek, Svozil, Růžička, Holík, Billa – Štíbr, Brázda, Kuncek, Halík, Hradil, Kuchta, Hyža, Buršík, Mann, Hanák, Šilhavý

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Kadár, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Slavík, Skuhrovec, Beran, Adámek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček


Reportáž

Hosté darovali domácím výhodu hned v první minutě, protože na trestnou lavici zaplul Dej. Nastalou situaci Zubři nevyužili a hra se vyrovnala. Tento fakt platil do konce první desetiminutovky. Halík vyslal do útoku Radima Hradila, a ten překvapil Čermáka. Litvínov se do konce třetiny snažil srovnat krok, ale jeho šance končily v područí přerovského Žurka.

Na góly skoupé bylo také druhé dějství. Hráči to fanouškům vynahradili vyloučeními. Nejdříve si na dvě minuty odpočinul Vopat, po minutě jej doplnil přerovský Billa. Ani jeden tým neproměnil dílčí přesilovou hru. Podobně tomu bylo i v případě Berana, který se provinil sekáním. Zubři marně dobývali Čermákův hrad.

Zakřiknutí hosté nakonec prolomili stud a do závěrečné části vlétli jako uragán. Nejdříve putoval kotouč od Skuhrovce přes Kuchaře až na Jana Vopata. Člen slavné dynastie neměl problém překonat brankáře Přerova. O pár sekund později slavili hosté znovu, tentokrát po individuální akci zavěsil Daniel Dej. Úvodního tlaku využil také David Skuhrovec, který zužitkoval pas Krockera.

Severočeši mohli zabrat na plné obrátky, když kluziště na dvě minuty opustil Šilhavý. Přesilová hra trvala sotva třicet vteřin, poté fauloval hostující Dej. Ve hře 4 na 4 se ale opět dařilo mladým chemikům. Tentokrát vyslal bombu Lukáš Hocelík. Další gól měl na svědomí Jakub Kuchař, který těžil ze spolupráce s Dejem. Často faulovaný Daniel Dej dokonal litvínovský nátlak, když v 55. minutě vstřelil šestý černožlutý gól. Litvínov se díky otočenému utkání posunul tabulkou vzhůru.

Fanshop