Zápasy - Dorost 06. 09. 2024, Jakub Štěrba

Ideální vstup do sezóny, dorost nedal šanci plzeňským Vlkům

Extraliga dorostu vytáhla svou oponu, litvínovští dorostenci na úvod nového ročníku přivítali na svém ledě nováčka soutěže - Pilsen Wolves.

1. kolo, 06.09.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Pilsen Wolves
HC VERVA Litvínov HC Pilsen Wolves
5 1
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 3:1
  • Střely na branku

    54:22
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 22. Žák (Skála), 34. Rambousek (Bozseník, Gimmler), 46. Vondráček (Skála, Butka), 46. Gimmler (Rambousek, K. Kváš), 50. Petružálek (Bozseník)

    Branky a nahrávky HC Pilsen Wolves: 59. Robinson (Klapáč)

  • Průběh zápasu

    5:0, 5:1.

  • Rozhodčí

    Glanc – Tichý, Herles.

  • Sestava domácích

    Udržal (Winkelhöfer) – Šindelář, Žák, Postl, Müller, Bozseník – Kudrna, Skála, Vondráček – Klempíř, Rambousek, Butka – K. Kváš, Petružálek, Gimmler – Záruba, Melančin.

  • Sestava hostů

    Uhel (Hanousek) – Smazal, L. Stupka, Kačmáček, Brož, Kočárek, Souček – Račinský, Bill, Chasák – Robinson, Popovych, Kučuk – Klapáč, Horák, Lisý – Blockij, Pšenička.


Reportáž

Zápas začal přesilovou hrou Plzně, avšak Kryštof Udržal si poradil se všemi pokusy hostujícího celku. Lépe si nevedli v početní výhodě ani domácí hokejisté. Úvodní branku nové sezóny nevstřelil ani Dominik Skála, který si nabruslil do ideální střelecké pozice, Uhel byl včas na svém místě. Na druhé straně se pro změnu neujala rána Šimona Brože, který o kousek minul klec Udržala. Z protiútoku zkoušel své štěstí Vondráček, skóre se nicméně nezměnilo ani po střele Marka Žáka, úvodní třetina tak žádnou branku nenabídla.

Avšak co se nepovedlo v úvodním dějství, to nastalo po necelých dvou minutách toho druhého. Skála vyhrál buly v útočné třetině přesně na hůl Marka Žáka, který přesnou ranou od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Mladé pušky Vervy se vstřelenou brankou povzbudily a najednou je byl plný led, nepřibrzdila je ani dlouhá početní výhoda Wolves, na pět minut byl vyloučen Adam Klempíř. Naopak krátce za polovinou utkání Litvínov dokázal svůj náskok zdvojnásobit. Matěj Rambousek byl po přihrávce od zadního mantinelu zcela sám mezi kruhy a jeho projektil zapadl přesně k tyči.

Poslední část odšpuntovali navíc svěřenci Roberta Kašeho další povedenou akcí, kterou zakončil Antonín Vondráček, jenž zůstal sám před Uhelem, ten jen bezmocně vylovil puk ze své sítě. A to navíc nebylo vše, uběhlo pouhých patnáct vteřin a skóre se měnilo znovu. Ivan Gimmler zůstal zapomenut před brankou, kam se k němu přívětivě odrazila rána Rambouska. V padesáté minutě už to bylo dokonce o pět branek. Jakub Petružálek se dostal do samostatného úniku, brankáři naznačil kličku do forhendu, nakonec zakončoval bekhendem do poloprázdné brány. Poslední slovo v zápase měli nicméně hosté, když 71 vteřin před koncem upravil na konečných 5:1 Sidney Robinson, ten vyslal nechytatelnou ránu z vrcholu levého kruhu.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

První mistrovské utkání, pro nás to bylo více nervóznější, než jsme si představovali. Do zápasu jsme nicméně vletěli aktivně po celé ploše hřiště. Měli jsme zápas pod kontrolou, jen škoda neproměněných šancí. Musím i pochválit našeho brankáře, který nás v první třetině podržel. Ve druhé části se nám povedlo vstřelit dvě branky a hra se poté více uklidnila. Ve třetí třetině jsme kontrolovali hru, vstřelili jsme navíc hezké branky, jen škoda té, kterou jsme inkasovali na 5:1. Jsme rádi za první tři body a za ideální vstup do nové sezóny.

Fanshop