O prohloubení spolupráce s akademií informoval klub již během začátku léta. „Prohloubení spolupráce s litvínovskou mládeží je dlouhodobý proces, který se nedokončí ze dne na den, ale je pro náš hokej obrovsky důležitý," řekl v rozhovoru pro klubový web Tomáš Vrábel na konci července. Nyní se vylepšená vzájemná spolupráce začíná realizovat, a to například formou přednášek od trenérů A-týmu směrem k trenérům mládeže.

Jedna z přednášek se konala také ve čtvrtek, kdy hlavní trenér HC VERVA Litvínov Karel Mlejnek přednášel a diskutoval s trenéry nad herními systémy, návyky a strategiemi. „Byl jsem osloven naším sportovním manažerem k setkání s trenéry mládeže na téma pohledu na identitu klubu v souvislosti ke skladbě A-týmu a hernímu konceptu A-týmu," říká hlavní trenér litvínovského A-týmu Karel Mlejnek. V hlavní části jsem předal trenérům náš pohled na ofenzivní koncept hry ve všech pásmech, mluvili jsme ale i o nutnosti výuky kvality bruslení a kvality dovedností, které jsou nezbytnou součástí hry týmu na kotouči. To jsou, s kvalitní kondiční připraveností a mentálním nastavením mladých hráčů, nezbytné faktory přechodu hráčů z mládeže mezi seniory. Věřím, že si každý, včetně trenérů mladších kategorií, odnesl své vlastní poznatky," dodává šéf střídačky chemiků.

Podobné akce budou probíhat nadále i v průběhu sezóny, do tréninků se zapojí jak hlavní trenéři A-týmu, tak i trenér brankářů Zdeněk Orct či kondiční trenér Petr Švehla. „Je to jeden z dílků toho, o čem na klubu mluvíme a co připravujeme," dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.