Dĕti dostaly nejen malou pozornost od svazu v podobě svačinky z Kauflandu, náramku Český hokej, papírové helmy a samolepky, ale také od černožlutého hokeje dostaly něco na zub a posilnění, dále hokejové kartičky od partnera Hokejkarty.cz a rozdávaly se i dětská kniha Bez frází a bez jůtubu. Na akci dorazili zástupci svazu, kteří si vybrali právĕ litvínovský hokej a práci s dĕtmi ke své dokumentaci a propagaci hokeje.

Zájemci o hokej se potkali také z hráči HC VERVA Litvínov. Podpisy a společné fotky rozdávali kapitán Matúš Sukeľ a útočník Michal Gut. Podepisoval se také dlouholetý hráč Litvínova Jakub Petružálek.

Akce začala úderem čtvrté hodiny, kdy se spustila registrace. Zájem byl opravdu veliký a díky skvělému přístupu všech účastníků se povedlo vše vybavit v nejkratším možném čase a stále ještě s úsměvem na rtech. Následovala poutavá prezentace, kterou skvěle doplnil rovněž ředitel Soukromé sportovní školy pan Pavel Škramlík, který představil spolupráci a provázanost hokejového klubu se základní školou.

Pak už se šlo na led. Ten byl opravdu plný! Malým nadějím se věnovali hráči z juniorského týmu, zkušení trenéři a další dobrovolníci. Na led se připojili i další bývalí hráči Radek Mrázek, Ivo Prorok a Marek Pinc. Aktivity byly rozděleny do šesti sektorů, z toho ve třech probíhala ukázka dovedností a různé formy tréninků těch nejmenších a ve zbývající tři byly věnovány novým dětem s bruslařskými zkušenostmi i úplným nováčkům při jejich prvních krůčcích na ledě.

Děti mohou rovnou naskočit do tréninků náboru a základny. Ty se konají pondělky a středy 16:45 - 18:00. Kontaktní osoba: Mikael Pančák, +420 737 890 113, panci26@hotmail.com.

Všechny dĕti podporoval maskot Vervák a také Lvíček Ťuk.

Velké díky za pomoc s organizací patří všem zúčastněným! Děkujeme!

Na ledĕ byli trenéři a dobrovolníci: Radek Mrázek, Ivo Prorok, Marek Pinc, Petra Lehká, Michaela Kominková, Dana Cengerová, Jan Fidrmuc, Tomáš Kubinčák, Marek Krutiš, Jan Duben, Karel Kýček, Jan Sokol, Filip Karli, Josef Kitzberger, David Ducháček, Antonin Scafari, Jiří Dohnal.

Organizace registrace: Ivana Sosnová, Jana Štejnarová, Barbora Justrová.

Kabina: Martin Klika, Petra Prosná, Pavel Herzán.


Foto: Milan Vrzal, Český hokej