V těchto dnech se objevila zpráva o nové struktuře a věkových kategoriích mládežnických soutěží. Také jsme si mohli přečíst, že všemu předcházela roční příprava a diskuse všech možných i nemožných komisí včetně Akademií ČSLH. Nevím, jestli je rok na přípravu takové změny dostatečně dlouhá doba, ale za sebe i za HC Litvínov s. s. říkám, že si diskusi představuji jinak.

Na přelomu roku byly kluby vyzvány k sepsání připomínek k soutěžím a jejich odeslání do 15. 1. 2018. Za čtrnáct dní přišly dva návrhy soutěží, které prý vzešly z těchto připomínek a třetí možností bylo nechat vše tak jak je. Dne 15. 2. 2018 se v Hradci Králové konala schůze Akademií ČSLH, kde se většinou hlasů (11:5) odhlasovalo zachování struktury soutěží a věkových kategorií s důrazem na zlepšení stávajících soutěží, bylo přijato i několik návrhů a připomínek.

Tím celá ,,roční“ diskuse skončila. Myslel jsem, že založením akademií chceme nejen zlepšení práce s mládeží, ale že těmto akademiím budeme naslouchat a popřípadě se i řídit jejich názory a připomínkami. Včera jsem přišel na trénink a celá kabina měla v očích jedinou otázku. Co s námi bude? Ta kabina, která má před sebou ještě čtyři mistrovská utkání. Vzhledem k tomu, že někoho z nějaké komise napadlo zveřejnění této ,,bomby“ před ukončením soutěží, budeme doufat, že kabina ,,odepsaných“ má hokej ráda, přijde a soutěž dohraje. Nejsou tam špatní kluci.

Radek Mrázek
hl. trenér HC Litvínov s. s.
Akademie ČSLH