V samotném úvodu inkasoval Litvínov už po necelých dvou minutách hry, ale zásluhou Petra Koblasy vyrovnal už po deseti sekundách. „Bylo to hodně nešťastné. My jsme vlastně i ten druhý gól dostali, dá se říct, skoro zpoza brány. Tam jsme měli trošičku smůlu a soupeř štěstí, ale povedlo se nám hned další střídání vyrovnat. Myslím si, že nám to hrozně pomohlo,“ narážel na vlastní vyrovnávací trefu ze druhé minuty.

Ještě do konce periody navíc Verva nasázela další tři góly, a tak vstupovala do druhého dějství s vedením 4:1, Petr Koblasa přitom přidal svůj druhý zápas večera. „Daří se nám a jsme za to hrozně rádi. Povedlo se nám dát dva nebo tři rychlé góly a samozřejmě to na psychice celého mužstva bylo znát,“ popisoval nejlepší žlutočerný střelec v utkání.

Ve druhé dvacetiminutovce zvyšovali domácí na 5:1, ale poté využil své šikovnosti Filip Koffer a snížil na 2:5 z pohledu Energie. To však bylo od Karlových Varů vše a Šimon Zajíček už za svá záda další střelu nepustil. Maličko jsme polevili ve druhé třetině, ale když jsme něco dovolili soupeři, Zajda to skvěle pochytal,“ chválil svého spoluhráče Koblasa.

Poslední perioda už žádnou trefu nepřinesla, a tak zapisuje Verva už páté vítězství v řadě, díky čemuž vede tabulku celé soutěže. „Třetí třetinu se to dohrávalo, my jsme už gól nepotřebovali dát, ale jsem strašně rád, že jsme žádný už nedostali a že do dalšího utkání nepůjdeme s tím, že se nám nepodařilo zvládnout závěr zápasu,“ dodával útočník s číslem 10.

Sám se přitom prosadil poprvé v sezoně a druhou trefou zapsal i vítězný gól. „Musím říct, že se mi trošku ulevilo. Čekání bylo delší, než jsem chtěl. Jsem hrozně rád, že se to povedlo, a doufám, že mi to odstartuje nějakou další bodovou šňůru, jako jsem měl loni,“ přiznal Petr Koblasa nakonec.