Zápasy 27. 09. 2024, Štěpán Navrátil

Stoprocentní bilance! Verva doma rozstřílela Energii a drží v čele tabulky neporazitelnost

V pátém duelu nového ročníku Tipsport extraligy přivítala Verva na domácím ledě karlovarskou Energii. I když se hosté prosadili už ve druhé minutě, otěže zápasu následně přebral Litvínov a čtyřmi trefami do první přestávky odskočil. Žlutočerní zapsali po vítězství 5:2 tři body a na prvním místě tabulky tak natahují sérii na pět výher v řadě.

5. kolo, 27.09.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
5 2
  • Třetiny

    4:1, 1:1, 0:0
  • Střely na branku

    42:28
  • Vyloučení

    5:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5110

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Koblasa (Sukeľ, McIsaac), 11. Zeman (Hlava), 15. Koblasa (Zile, Baláž), 19. McIsaac (O. Kaše), 25. Zile (Baláž, Sukeľ)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 2. Kupčo, 35. Koffer

  • Průběh zápasu

    0:1, 5:1, 5:2

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Vrba – Hynek, Dědek

  • Sestava domácích

    Zajíček – Baláž, Zile, Zeman, McIsaac, Černý, Polášek, Beran – Sandberg, Sukeľ (C), Koblasa – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Hlava – Pekař, Gut, Jurčík – Havelka, Jícha, Vopelka

  • Sestava hostů

    Frodl (21. Hamalčík) – Reunanen, Mikyska, D. Moravec, Jaks, Mamčics, Šalda, Plutnar – Gríger, Salsten, O. Beránek (A) – Jiskra (A), Černoch (C), O. Procházka – Čihař, Kofroň, Kupčo – T. Redlich, Šír, Koffer


Reportáž

Po vyloučení na obou stranách v první minutě utkání se jako první prosadili hosté. Lubomír Kupčo nahazoval od modré čáry až na Zajíčka, kterému propadl kotouč až do sítě. Trvalo to však jen pouhých deset sekund a Verva dokázala vyrovnat. Okamžitě po buly vystartoval vpřed po levé straně Petr Koblasa a bekhendovým zakončením na zadní tyč srovnal stav utkání na 1:1. Otočku mohl dokonat Ondřej Jurčík, jenž se sám zjevil před klecí Dominika Frodla, ale ostrým zakončením orazítkoval pouze břevno karlovarské svatyně.

V polovině první periody se domácí přeci jen dočkali druhé trefy. Po zmatku v obranném pásmu Energie posunul volný kotouč na modrou čáru Nicolas Hlava a přízemní rána Denise Zemana zaplula přesně do sítě. Sváteční střelec Litvínova se přitom prosadil poprvé od prosince 2022. Tím ale Verva rozhodně nezastavovala. Těsně po vypršení přesilové hry přišel třetí úder, a to když zapsal svou druhou branku v utkání po ráně golfákem Petr Koblasa. Dvě minuty před koncem úvodního dějství prokázal svou šikovnost Ondřej Kaše, jenž po obkroužení branky našel volného Jareda McIsaaca, jehož dělovka z první zařídila už vedení 4:1.

Do druhé třetiny vystřídal Dominika Frodla v karlovarském brankovišti Petr Hamalčík, avšak domácí ofenzivě dokázal odolávat jen čtyři minuty. Kristaps Zīle si sjel pro přihrávku na vrcholek levého kruhu a ranou zápěstím propálil vše, co mu stálo v cestě. Po necelých dvou minutách mohl snížit Ondřej Beránek, jenže jeho dobře mířenou střelu zlikvidoval špičkou betonu Šimon Zajíček.

Energie však zvládla po využité chybě snížit. Nepřesnou rozehrávku zachytil na pravém kruhu Filip Koffer a se štěstím procedil kotouč přes lapačku Šimona Zajíčka na přední tyči. Celou situaci navíc posvětili rozhodčí i po přezkoumání u videa. Po čtyřiceti minutách hry tak platil stav 5:2 pro Litvínov.

S vedením v zádech nemuseli domácí nikam spěchat a v poslední periodě kontrolovali hru. Sami mohli navíc ještě o gól odskočit, jenže se závarem a dvojicí nepříjemných zakončení si brankář Hamalčík poradil. Až do konce hrací doby pak žádný z týmů neskóroval, a tak se Verva na domácím ledě raduje z páté výhry v řadě. Tentokrát poráží Karlovy Vary 5:2 a s patnácti body na kontě vede tabulku celé soutěže.

Fanshop