Jakých mužstev, ročníků se toto soustředění týká?

Tak tohoto soustředění se letos zúčastní ročníky 2002, 2003 a nejmladším je ročník 2004. Zúčastní se ho tedy asi 33 hráčů.

Jaký je cíl tohoto soustředění?

Cílem tohoto soustředění je především pořádné utužení party pro nadcházející sezonu. Má to také smysl v tom, že ti kluci nemají doma takové podmínky na to, aby mohli dělat to, co jsme dělali my, když jsme byli mladí. My jsme přišli ze školy, odhodili jsme tašku, lítali venku, hráli jsme bandy, lezli jsme po stromech, prostě všechno možný. Oni si doma sednou k počítači a jsou zalezlí. Tady hrají od rána do večera fotbal, tenis, zkrátka všechny možné sporty. 

Takže nemáte nějaké těžké tréninky, jako doma v Litvínově, jenom hrajete hry a utužujete partu?

Ne, zas taková pohodička to není. Ráno vždy máme trénink, který je spíše zaměřený na kondičku a fyzickou přípravu. Odpoledne pak je pro kluky. Hrají různé hry, soutěže. I když je volno, tak oni stále něco dělají. Máme tedy dvoufázový trénink, a poté ty jejich dobrovolné hry a akce. 

Takovéto soustředění v Klášterci není poprvé, proč se koná zrovna v areálu?

Poprvé to zde rozhodně není. Když si to tak vezmu, tak já jsem tady s kluky celkem posedmé. (smích) Tady v Klášterci to není náhodou. Soustředění děláme zde, protože tady je úplně všechno po ruce. Koupaliště, volejbalový a tenisový kurty, tělocvična… Dále je také výhodou, že když by se něco stalo, někdo například onemocněl, tak je to tady vlastně půl hodiny cesty z Litvínova, takže by si sem mohli rodiče v klidu přijet.