Po prohraném finálovém utkání pochopitelně panovalo v kabině zklamání. I když se jednalo o přípravný letní turnaj, Litvínov v něm chtěl být maximálně úspěšný. "Dneska to z naší strany nebyl ideální výkon. První třetina byla taková nijaká, a i když jsme se od té druhé zlepšili a vytvořili si šance, góly dával soupeř. I přes naše snížení v poslední části se nám už vyrovnat nepodařilo," popisoval finálové utkání svýma očima Josef Jícha.

Ten byl jediným střelcem našeho týmu, to když ve třetí třetině ve vlastním oslabení snižoval na 1:3. "Dobře jsme vybojovali puk, Guťák to dostal na mantiel a viděl mě na středu. Dostal jsem dobrou nahrávku, povedlo se mi ujet a alespoň snížit," pokračoval Jícha, který se do hry dostával také právě v nerovnovážném poměru hráčů na ledě v neprospěch chemiků. "Počítám s tím, že moje role v týmu bude spíše defenzivní a právě mohu klukům pomoct v oslabeních. Mám takový bruslivý, bojovný styl a uvidíme, jestli se probojuju třeba do třetí lajny. Ale vždycky se budu snažit, abych především prospíval týmu."

Chemici v přípravě sehráli celkem osm duelů s nakonec vyrovnanou bilancí čtyř výher a čtyř proher. "Odehráli jsme dobré i horší zápasy, poměřili síly i s velice silnými soupeři. Často se měnila sestava, trenéři zkoušeli různé kombinace. Prostě klasická příprava," vysvětloval Jícha. Do 18. září, kdy konečně vypukne nový ročník extraligy pro černožluté barvy domácím duelem s Hradcem Králové, zbývá posledních deset dní. Jaký program nyní čeká A-tým Vervy? "Dva dny volna a pak už tréninky k ladění taktických věcí, abychom byli do ostré sezóny co nejlépe připravení," uzavřel rozhovor Josef Jícha.