Pekař začínal s hokejem v Jablonci nad Nisou a v Liberci, odkud odešel na druhou stranu Atlantiku. Po zkušenosti s USHL sbíral starty také v OHL v dresech Barrie Colts a Sudbury Wolves, v roce 2018 byl z 94. místa draftovaný Buffalem. Od roku 2021 působil v AHL, nejdříve v dresu Rochesteru Americans, během uplynulého ročníku si zahrál na farmě New Yorku Rangers v Hartfordu. „Litvínov mi přišel jako nejlepší volba. Měl jsem dobrý pocit ze zájmu vedení i z jednání, s rodinou jsme si vyhodnotili, že to bude správné rozhodnutí. Věřím, že budu týmu přínosem,“ říká čtyřiadvacetiletý forvard.

Jsme moc rádi, že jsme Matěje získali. První kontakt proběhl už loni v létě a měli jsme o něj zájem i v průběhu sezony. To nevyšlo a nakonec jsme se dohodli nyní. Matěj je mladý hráč, kterou má velkou motivaci ukázat, co v něm je. V zámoří nedostal prostor, tady je jen na něm, jak šanci uchopí. Věříme v jeho charakter, přístup a přímočarost. Vidíme v něm hráče, který umí dát gól a stejně tak být důrazný a nebo se i porvat, když bude potřeba,“ říká sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Jsme velmi rádi, že můžeme přivítat Matěje v litvínovské organizaci. Věříme, že jeho příchod zvýší konkurenci v našich útočných řadách a že u nás rozvine svůj nesporný potenciál. Věříme, že si svým přístupem a pracovní morálkou řekne o svoji roli v našem týmu a stane se jeho stabilní součástí,“ dodává generální ředitel Pavel Hynek.