Filip Sandberg se narodil kousek od Stockholmu v Järfälle, své hokejové začátky spojil s místním AIKem a HV 71. Ve druhém zmíněném týmu nakoukl do profesionálního hokeje. Po pěti sezónách odešel na farmu San Jose Sharks, do nejprestižnější soutěže se však nepodíval. „Filip Sandberg je technický útočník s velkými zkušenostmi. Doufáme, že jeho příchod přinese do naší hry novou dynamiku a věříme, že si svými výkony řekne o jednu z klíčových rolí v mužstvu,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

Hledali jsme zkušeného všestranného hráče, proto jsme rádi, že jsme se dohodli s Filipem. Poslední dvě a půl sezony úspěšně strávil ve výborné organizaci Skellefteå a tu poslední zakončil titulem. Věříme, že pro nás bude posilou,“ dodává sportovní manažer klubu Tomáš Vrábel.

Po angažmá ve finské Turku zlákala devětadvacetiletého útočníka právě Skellefteå, se kterou ve své třetí sezóně získal mistrovský titul. Během zlatého tažení nasbíral 29 kanadských bodů (15+14) za 65 zápasů. „S agentem jsme koukali po příležitosti mimo Švédsko. S Litvínovem mi to dávalo smysl, líbí se mi týmový mindset. Věřím, že úspěchu dosáhneme i tady, moc se těším na novou výzvu,“ říká nejnovější posila chemiků.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Martin Havelka, Nicolas Hlava, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Jan Šprynar, Josef Jícha, Michal Gut, Matěj Pekař.