Rodák z Bratislavy oblékal v mládežnických kategoriích dresy Hodonína a brněnské Komety, zkušenosti má také ze švédského Malmö. Po odchodu do kanadské QMJHL uspěl na draftu ročníku 2019, z 89. místa si ho ve třetím kole vybrala Tampa Bay Lightning. Kromě AHL nastupoval také v ECHL, v loňském ročníku hrál na farmách Minnesoty a Pittsburghu. „S Litvínovem jsme byli v kontaktu od konce sezóny. Z klubu jsem cítil velký zájem a nabyl dojmu, že to bude fungovat z obou stran. Nakonec jsem se rozhodl, že to je nejlepší varianta,“ říká třiadvacetiletý forvard.

„Maxim je stále mladý a perspektivní hráč. Jsme předvědčeni, že během zámořských angažmá dospěl po hráčské i osobní stránce. Slibujeme si, že jeho příchod zvedne konkurenci v útočných řadách, a těšíme se na spolupráci,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Max je dynamicky, přímočarý hráč s dobrou koncovkou. Pevně věříme, že v něm získáváme hráče, který bude pracovitý a bude se chtít pořád zlepšovat,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Maxim Čajkovič, Michal Gut, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matěj Pekař, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Jan Šprynar