Jak byste zhodnotil letošní sezónu?

Vzhledem k tomu, jaké byla predikce našeho týmu, tak ji nemohu zhodnotit jinak než úspěšnou. Hodnotím to takto velice rád, tým v uplynulém ročníku odvedl velký kus práce.

Vraťme se k ale k začátku sezóny. Tým přivedl několik zajímavých posil, do útoku přišli Ondřej a David Kašovi, Petr Koblasa a také last-minute posila Liam Kirk.

Na jménech David Kaše a Petr Koblasa už jsme velice intenzivně pracovali v průběhu minulé sezóny. Oba hráči potvrdili to, proč do Litvínova přišli, a možná i určitým způsobem předčili očekávání. Velkým bonusem byl příchod Ondry Kašeho, který velmi výrazně pozvedl a posunul celé mužstvo, a to jak přístupem, tak i charakterem. Co se týká Liama Kirka, tak ačkoliv přišel až v průběhu srpna a nebylo to jednoduché, tak jsem velice spokojený s tím, že se povedlo Liama přesvědčit, aby hájil naše barvy.

V sezóně se tým prezentoval atraktivním útočným hokejem, během první čtvrtiny jste dokonce překonali dlouholetý klubový rekord v počtu za sebou jdoucích výher. Byl to styl hry, který jste týmu ordinovali již od začátku?

Bylo to dané tím, jak ten tým byl poskládaný a jaké hráče jsme do Litvínova přivedli. Tak nějak jsme věděli, že naše silná stránka bude ofenziva, a jsem rád, že jsme v drtivé většině utkání během základní části tato očekávání naplňovali.

Naopak jste byli velice často kritizováni za nedůraznou defenzivní činnost. To se změnilo v play off, kde se tým naopak prezentoval kvalitní prací směrem dozadu…

V očích odborné širší veřejnosti jsme byli vedení jako tým, který do defenzivy moc nehraje. Pravda je ta, že jsme opravdu předváděli, když to řeknu laicky, styl „nahoru, dolů“. V řadě momentů jsme měli i štěstí, ale to přeje připraveným. Co se týká play off, hráči si velmi dobře uvědomovali, že do defenzivy je nutné hrát. Součástí obranné činnosti jsou také výkony brankářů, kde oba naši gólmani předváděli velice dobré výkony. V play off poté defenzivu nesmírně podpořily opakované fantastické výkony Mateje Tomka.

Druhou sezóny jste spolupracovali s Robertem Reichelem a Davidem Kočím, jak jste spokojený se spoluprací?

Jsem spokojený naprosto. To nejpodstatnější je, že mnou rozdělené kompetence jsou naprosto jednoznačné, klukům věřím a jsou to lidé na svém místě. To platí i pro trenéra brankářů Zdeňka Orcta a u kondičního trenéra Petra Švehly. Já za to zodpovídám, ale práce v daných pozicí jde za klukama, kteří svou práci dělají velmi dobře. Touto cestou jim ode mě patří veliké díky.

V týmu skončilo několik hráčů, v útoku nebudou pokračovat Liam Kirk a Jindřich Abdul, v obraně končí Patrik Demel a Radim Šalda. Jak je budete chtít nahradit a jak to bude těžké?

Těžké to určitě bude, ať už se to týká obrany, nebo útoku. Na příchodech intenzivně pracujeme, příchody se zveřejní po 1. květnu.

Jak to vypadá s Ondřejem Kašem?

Byli bychom ohromně rádi, kdyby pokračoval v Litvínově. Vedeme s ním hovory, vedení klubu mluví i s jeho hráčským zástupcem. Pevně věřím, že Ondra bude pokračovat v našich barvách. Na druhou stranu bych mu strašně moc přál, aby ještě dostal jeho kvalitám odpovídající kontrakt v NHL, to bych po roce nehraní brál jako veliké ocenění jeho práce a toho, že mu v tom náš klub nějakým způsobem pomohl. Jinak ale pevně věřím a doufám, že v Litvínově zůstane.