Litvínov složitou zkoušku zvládl a v koncovce uhájil vítězství 5:4. „Těžký zápas, napadalo hodně gólů. Jsme rádi za tři body, bylo to trošičku divočejší, než jsme si přáli, ale důležité jsou tři body,“ přiznal Ondřej Kaše.

Sám přitom zapsal v utkání jeden gól a tři asistence. „Nevím, jestli se celou sezonu snažíme hrát hodně ofenzivně. Dáváme hodně gólů, bohužel na úkor toho občas moc dostáváme. Troufnu si říct, že hrajeme atraktivní hokej, který diváky baví. Jsem za to rád,“ netajil se.

Ze všech svých akcí se obzvlášť blýsknul při spolupráci se svým bratrem, kterému ve 29. minutě přihrával na trefu na 3:2. „Je to nějakým způsobem secvičené. Brácha mě tam podobným způsobem našel v nějakém čtvrtém, pátém kole proti Liberci. Nějak víme, kdy to hrát. Říkám to celou sezonu, že je jedno, kdo góly dává, parádní tři body. Máme o co hrát v Olomouci, což je pecka,“ byl spokojený Ondřej.

Cíl byl jasný, a to zapsat tři body. V nadupané tabulce se totiž každý bodík hodí a může rozhodnout o konečném pořadí a lepší výchozí pozici do play-off. Před posledním zápasem základní části ztrácí Litvínov na pátý Motor dva body a na čtvrtou Kometu tři. „Hlavně jsme chtěli vyhrát doma poslední zápas základní části, to jsem strašně rád, že se nám povedlo. Do Olomouce jedeme s tím, že když vyhrajeme, může se stát cokoliv,“ popisoval plány hvězdný útočník.