Pane Hynku, Litvínov se po 37 odehraných zápasech nachází na 4. místě. V litvínovském táboře musí panovat spokojenost.

První čtvrtinu sezóny jsme odehráli nad naše očekávání. 11 výher v řadě a překonání dlouhodobého klubového rekordu byl skvělý milník. S každým přibývajícím zápasem stoupalo nadšení a euforie i na tribunách, to nám dodávalo potřebnou energii a motivaci. Nechtěl jsem hodnotit výkony po první čtvrtině, ale po více než polovině soutěže však musím říct, že dosavadní výkony hodnotíme velice pozitivně, hráči a celý realizační tým odvádí vynikající práci.

Po rekordní první čtvrtině přišel v té druhé výsledkový propad. Jak tým reagoval na tuto výzvu?

Měli jsme rozšířenou marodku, dlouhodobě jsme přišli o kapitána Matúše Sukeľa a dlouho chyběl také obránce Janis Jaks, navíc proběhly disciplinární tresty. Hráči ukázali charakter a soudržnost, v těžkých chvílích jsme dokázali držet pohromadě a bojovat o každý bod.

Jak to vypadá se zmiňovaným Matúšem Sukeľem?

Matúš již odhodil berle a intenzivně se připravuje s kondičním trenérem Petrem Švehlou. Jeho návrat je ještě otázkou týdnů.

Pomýšlel klub nad přivedením náhrady, případně nad posílením před přestupovou uzávěrkou?

Pracujeme s tím, co nám trh nabízí. Čekáme, zda se objeví zajímavý hráč. Jednou věcí je, co bychom chtěli, druhou je to, co si můžeme dovolit. Na druhou stranu je vidět, že přestupový trh a možnosti výměn jsou ve fázi stagnace.

Proběhly také podpisy nových smluv se stávajícími hráči…

Ano, podepsali jsme nové smlouvy s obránci Kristapsem Zilem a Kevinem Czuczmanem, zůstává také útočník Nicolas Hlava. Kris i Nick přidají v klubu své třetí sezóny, patří do jádra týmu. Kevin se rychle adaptoval na podmínky na ledě i mimo něj, zapadl nám do defenzivní koncepce. Jsme moc rádi, že u nás kluci budou pokračovat a že jsme smlouvy podepsali takto brzy.

Klub má prozatím pojištěných deset hráčů pro další sezónu. Dá se tedy očekávat, že prodlužování smluv bude pokračovat?

Ano, je to každodenní práce. Pracujeme jak na kádru pro letošní ročník, tak již budujeme tým pro příští rok. Musím zdůraznit, že se pohybujeme v rámci našich finančních možností, kdy náklady na samotné provozování klubu každoročně stoupají, stejně jako náklady na kvalitní hráče. Bohužel toto se nedá říci o příjmech, proto pro nás bude stavba týmu pro následující sezónu bude podstatně větší výzvou než tomu bylo v letošním ročníku.

Do týmu se povedlo zapracovat také mladého útočníka Matěje Maštalířského, který prošel několika mládežnickými kategoriemi v klubu.

Matěj si díky své tvrdé práci řekl o místo v A-týmu, v sestavě se mu jeho výkony povedlo udržet. Díky tomu si vybojoval pozvánku na reprezentační sraz dvacítky a poté také na MS U20. Jemu i Robertu Reichelovi gratulujeme k zisku bronzových medailí.

Po pozitivních ohlasech na Vervánoční zápas se plánují další klubové akce. O co se jedná?

V pátek 19. ledna plánujeme před zápasem s Kladnem uspořádat ceremoniál pro klubové legendy, které v klubu odehrály 10 a více sezón. Chceme dát fanouškům možnost tato velká jména ocenit a vidět je znovu pohromadě. Plánujeme také tradiční Vlasatý zápas, který odehrajeme ve speciálních dresech. Opět tak pomůžeme dětem na onkologických odděleních.

Na začátku sezóny klub avizoval, že chce čtvrtletně pořádat setkání s fanoušky.

Pravidelné setkání s fanoušky chceme uspořádat ve druhém únorovém týdnu během reprezentační přestávky.

Když je řeč o fanoušcích, návštěvnost se letos zvedla a dvakrát bylo v první polovině soutěže vyprodáno. Jak koukáte na tohle?

Jsme za to moc rádi, opět se potvrzuje, že nejlepším marketingem je předváděná hra. Atmosféra je při domácích zápasech skvělá a za to fanouškům patří díky.

Klub před sezónou i během ní přivedl také několik nových partnerů.

Naši partneři jsou klíčovým prvkem ve fungování klubu. Velice si vážíme našich stávajících partnerů i toho, že jsme dokázali přivést partnery nové, a to zejména v situaci, kdy z jednání s partnery víme, že ekonomická situace není jednoduchá ani pro ně. Za podporu našich partnerů proto upřímně děkujeme. Pro činnost našeho klubu je tato podpora zcela zásadní a neobejdeme se bez ní. Ukazuje se však, že bez zapojení všech akcionářů nejsme my jako klub schopni udržet rozpočet na úrovni letošního roku.