Děvetadvacetiletý útočník, který prošel litvínovskou mládeží a má na kontě přes dvě stovky startů v černožlutém dresu, se po dvou sezónách v Litoměřicích vrátil do rodného Litvínova.  „V Litvínově jsem rád, dobře to tu znám, pořád tu mám rodiče. Svou rodinu mám sice jinde, ale dojíždím. Jsem moc rád, že mohu být zpět," říká Válek. „Určitě pro mě bylo lepší se vrátit někam, kde to znám, než začínat v jiném klubu úplně od nuly," dodává.

Ačkoliv Válek působil v Litoměřicích, dostal v uplynulých dvou sezónách šanci na několik zápasů od Vladimíra Růžičky a také od současného trenéra A-týmu Karla Mlejnka. Při svém "debutu" v loňském ročníku se vrátil ve velkém stylu, při výhře chemiků 5:2 v Českých Budějovicích vstřelil vítěznou branku.  „Loni jsem dostal šanci na tři zápasy a jsem rád, že v Litvínově vyhodnotili, že jsem odvedl dobrou práci. Doufám, že na to navážu i v nadcházející sezóně a oplatím důvěru," reflektuje litvínovský útočník. 

V sezóně 2023/2024 nakoukne litvínovská posila již do svého desátého extraligového ročníku. Během nich si zkusil v mužstvu různé pozice, herně vyspěl.  „V Litvínově jsem začínal ve čtvrté lajně, takže se hráč moc nepodívá do přesilovek. V Litoměřicích jsem dostal více prostoru, více času na ledě, nabral zkušenosti a doufám, že je zužitkuji," říká Válek, který u Kališníků v loňském nasbíral 44 bodů za 49 utkání za 16 gólů a 28 asistencí.

Celý rozhovor s Lukášem Válkem si můžete pustit níže: